• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Tatil yapacaklara harika rotalar

Tatil yapacaklara harika rotalar
30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili bu yıl salı gününe denk geliyor...

Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili için son dakika planlarının artacağını öngörüyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın salı gününe denk gelmesi nedeniyle, resmi tatil günü bir önceki hafta sonuyla birleştirildiğinde tatil 4 güne uzuyor. Bunun için 29 Ağustos pazartesi günü 1 günlük izin alınması yeterli. İşte Enuygun’dan yaz bitmeden sezonun keyfini çıkarabileceğiniz rota önerileri.

Söğüt

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı şirin bir köy olan Söğüt, daha çok huzurlu bir tatil yapma isteyenler tarafından tercih ediliyor. Marmaris’in gözde tatil beldelerinden Selimiye ve Bozburun’a yakın konumuyla dikkat çeken Söğüt, oldukça küçük bir köy olması sebebiyle tatilcilere daha sakin bir tatil deneyimi sunuyor. Söğüt’ün en sevilen özelliklerinin başında hiç şüphesiz berrak denizi ve muhteşem gün batımı manzaraları geliyor.

Bölgede en fazla tercih edilen konaklama alternatiflerinin başında ise pansiyon, apart otel ve butik oteller yer alıyor. Sahil boyunca sıralanmış deniz manzaralı restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yemek, günlük tekne turlarına katılarak Söğüt koylarını keşfetmek ve o meşhur gün batımı manzarasını seyretmek Muğla’da yapılacak aktiviteler arasında mutlaka bulunmalı. Bu arada Söğüt’e gelip de Selimiye’yi görmeden dönmek olmaz. Eğer Selimiye’de konaklamak isterseniz Selimiye otelleri içerisinden size en uygun tesise rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

Çıralı

Antalya’nın ilçesi ve 3 kilometrelik sahiliyle oldukça dikkat çeken tatil lokasyonu Çıralı, Enuygun.com’un 30 Ağustos’da tatil yapılacak rota önerilerinden bir diğeri.  Çıralı özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarının günden güne azaldığı ağustos sonunda keyifli bir yaz tatili deneyimi sunuyor. 1.derecede sit alanı olan Çıralı, aynı zamanda Caretta Caretta’ların da yumurtlama alanı. El değmemiş doğal alanlara sahip olan Çıralı’da yeşil ve mavinin iç içe geçtiği keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Çıralı otelleri daha çok bungalov, butik otel ve kampinglerden meydana geliyor. Ünlü Olimpos Plajı ile birleşen Çıralı sahilinde dileyenler kendi havlu ya da kamp sandalyesi ile güneşlenebilir ya da sahildeki işletmelerin ücretli şezlong ve şemsiye hizmetlerinden faydalanabilir. Yanartaş, Olimpos ve Phaselis Antik Kenti ziyaretlerinin yanı sıra ve Çıralı tekne turuna katılmak, Antalya tatilinde mutlaka yapılması gerekenler arasında.

Karaburun

Çam ormanlarıyla çevrili doğası ve masmavi deniziyle doğa tatili yapmak isteyenlerin favorisi olmayı başaran İzmir’in ilçesi Karaburun, Akvaryum Plajı, Bodrum Plajı ve Mimoza Plajı gibi plajları sayesinde de yaz tatili için sıklıkla tercih ediliyor. 

Karaburun özellikle popüler tatil beldelerine kıyasla daha sakin bir belde. Huzurlu atmosferi sebebiyle de kamp ya da otel tatili için sıklıkla tercih ediliyor. Karaburun’da keyifli bir 4 gün geçirmenin yolu İzmir uçak bileti almaktan geçiyor. Çünkü beldeye en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. Havalimanından araç kiralama seçeneğini değerlendirerek seyahatinizi çok daha konforlu hale getirmeniz mümkün. 

Şile

ENUYGUN.COM’UN 4 günlük tatil için önerdiği alternatiflerden biri de Şile. İstanbul Anadolu Yakası ilçelerinden biri olan Şile’ye, şehir merkezinden araçla ortalama 1,5saatte ulaşılıyor. Şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek olan ilçede, deniz tatili, doğa yürüyüşü, piknik gibi farklı aktivite olanakları bulunuyor. Dolayısıyla Şile günübirlik ya da birkaç günlük seyahatler için oldukça ideal. Üstelik Şile ve çevresinde denize girilebilecek çok sayıda plaj var. Şile Halk Plajı da Şile’deki en iyi plajlar arasında yer alıyor. Doğancılı Plajı, Sahilköy Plajı ve Sofular Plajı, Şile Halk Plajı’nın yanı sıra yüzmek için tercih edebileceğiniz diğer popüler alternatifler arasında. Ekonomik fiyat seçeneklerine sahip Şile otelleri havuzlu, doğa ve göl manzaralı seçenekleriyle yıl boyunca hizmet vermeye devam ediyor. İlçeye İstanbul şehir merkezinden 139, 139A ve 139T numaralı İETT otobüsleri ile ulaşılabilir.

Göcek

Muğla-Fethiye’ye bağlı bir tatil beldesi olan Göcek, birbirinden muhteşem koylara ev sahipliği yapıyor. Tabii bu sebeple de Akdeniz’in incisi Göcek, mavi tur ve özel teknelerin de en sık ziyaret ettiği durakların başında geliyor. Oldukça sakin ve şirin bir belde olan Göcek’te günlük tekne turları ya da özel tekne kiralamak için çok sayıda alternatif mevcut. Dolayısıyla Göcek’te gezilecek yerler de daha çok koy ve plajlardan oluşuyor. Özellikle Göcek tatilininizde Sarsala Koyu, Ekincik Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu ve Bedri Rahmi Koyu’nu mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz. Bölgede havuzlu, lüks otellerin yanı sıra pansiyon ve apart gibi uygun fiyatlı alternatifler de hizmet veriyor. Göcek otelleri arasında her zevke uygun konaklama deneyimi yaşamak mümkün. 

Cunda

Enuygun’un son önerisi ise Cunda Adası. Daracık sokakları, tarihi Rum evleri, sanat kafeleri, deniz kenarı balık restoranlaryla hem yerli hem de yabacı turistlerin gönlünü kazanmayı başaran Cunda Adası, 4 günlük tatil için oldukça ideal bir lokasyon.Ortunç Koyu, Patriça Koyu, Duba Plajı ve Çataltepe Plajı mutlaka görülmesi gereken plajlar arasında yer alıyor. Ayrıca akşam yemeği için Cunda’nın meşhur balık restoranları tercih edilebilir. Aşıklar Tepesi’nde en güzel Cunda manzarası seyredilip, Rahmi M. Koç Müzesi ve Ayışığı Manastırı da Cunda’da görülecek yerler listenize dahil edebilirsiniz.. Üstelik bu şirin adada kalınacak onlarca güzel yer var. Cunda Adası otelleri ve restore edilen tarihi Rum evleri konaklama için tercih edilebilir. Cunda’ya en kolay ulaşım alternatiflerinin başında kara yolu ulaşımı geliyor. Ulaşım konusunda  Ayvalık otobüs bileti ile Ayvalık Otogarı’na gidip oradan kalkan minibüslerle Cunda Adası’na kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Havayolu hakkında merak edilenler31 Ağustos 2023 Perşembe 14:53
  • Tatil çantanızda olması gerekenler26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:37
  • Dinozorların izinde tarihi yolculuk17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:29
  • 9 günlük tatile özel kültür turları24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:44
  • Karavan Festivali başladı19 Mayıs 2023 Cuma 14:47
  • Bodrum fuarların gözdesi oldu03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:37
  • Türkiye’nin gurme lezzetleri02 Mayıs 2023 Salı 10:08
  • THY uçağı acil iniş yaptı08 Nisan 2023 Cumartesi 13:50
  • Şanlıurfa yılda 5 milyon turist ağırlıyor06 Nisan 2023 Perşembe 11:05
  • Herkes Hılton Dalaman'da14 Mart 2023 Salı 10:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78