• BIST 10358.46
  • Altın 4333.675
  • Dolar 40.1508
  • Euro 47.0268
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 31 °C

Tarımla Engeller Aşıldı!

Tarımla Engeller Aşıldı!
Bursa Engelliler Federasyonu ‘Tarımda Engelleri Aşıyoruz’ projesinde ilk mahsuller alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engellilerin ürettiği ürünlerden oluşan kahvaltıya Bursa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte davet edildi. Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, 26. dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ve daire amirleri ile öğretmenler ve engelli ailelerinin de katıldığı kahvaltı sonrasında Başkan Aktaş, üretim yapılan alanda incelemelerde bulundu.

BURSA TARIM A.Ş’DEN TAM DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı konuşmada, proje hakkında bilgiler verdi. Engellileri desteklemek için belediye iştiraklerinden olan Bursa Tarım A.Ş. üzerinden ürün alımları yapılacağını belirten Başkan Aktaş, dezavantajlı gruplara yönelik üreticiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına proje kapsamında çeşitli eğitimler verildiğini ifade etti.

Engelli vatandaşları hayata kazandırmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak adına yapılan projenin güzel sonuçlar verdiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Aktaş, ülkede eskiye nazaran engelliler konusunda ciddi mesafeler alındığını kaydetti.

Vali İzzettin Küçük ise, Bursa’nın tarım alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ve Türkiye’de üretilen birçok mahsulün buradan yola çıktığını ifade etti. Engellilere yönelik geliştirilen bu projeyle tarımın önemini artırmak istediklerini söyleyen Vali Küçük, “Büyükşehir Belediyesi’nin önemli katkıları, Tarım il Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile engelli kardeşlerimize tarımsal alanlar açtık. Burada kendi ürünlerini yetiştiriyorlar ama aynı zamanda tarımsal üretimin modern şekilde yapılmasını öğreniyorlar” diye konuştu.


Engelliler söz konusu olduğunda her kurum ve kişiden büyük destek gördüklerini söyleyen 26. dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da, yapılan projenin engellilerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı koyacağını anlattı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Polis memurlarına çarparak kaçtı.10 Temmuz 2025 Perşembe 08:02
  • İSO 2.'ci 500'de BTB'dan 9 firma yer aldı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:20
  • Alkollü sürücü: Cinayet mi işledik?09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:53
  • Bursa şeftalisinde hasat başladı09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:22
  • Bozbey: Verdiğimiz destekler devam edecek09 Temmuz 2025 Çarşamba 07:09
  • Bursa'daki kazada çocuklar ölümden döndü09 Temmuz 2025 Çarşamba 05:55
  • Gemlik'te kelle operasyonu!09 Temmuz 2025 Çarşamba 04:16
  • Otomobil motosiklete çarptı: 3 yaralı08 Temmuz 2025 Salı 09:39
  • 3. kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti08 Temmuz 2025 Salı 09:14
  • Bursa'da ormanlara giriş yasaklandı08 Temmuz 2025 Salı 09:11
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43