• BIST 13779.39
  • Altın 6659.74
  • Dolar 47.6792
  • Euro 55.1257
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

‘Tarihten Doğaya Bursa’

‘Tarihten Doğaya Bursa’
Doğaseverlerin Karacabey’i keşfi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tarihten Doğaya Bursa’ temasıyla düzenlenen doğa yürüyüşünün yeni rotası, Karacabey ilçesi oldu. Orman içerisinde yeşilin tüm tonlarına tanık olan doğaseverler, longoz ormanlarını görme imkanı da buldu. 

Bursa haber...     

Bursa’da turizmin çeşitlenmesi ve turizm gelirlerinin artırılması amacıyla kentin sahip olduğu değerleri her platformda tanıtmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarihten Doğaya Bursa’ projesiyle kentin gizli kalmış değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde daha önce Eşkel-Tirilye, Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi, İznik ve İnegöl’de doğa ile iç içe bir gün geçiren doğaseverler, bu kez Karacabey’in doğal güzelliklerini keşfetti. 

Doğaseverlerin büyük ilgi gösterdiği ‘Tarihten Doğaya Bursa’ projesi, yaklaşık 60 kişinin katılımıyla Merinos Park’taki buluşma noktasından başladı. Otobüslerle Boğazköy Ormanı kenarına kadar gelen katılımcıların yürüyüşü, orman içerisinde 8 kilometrelik parkurda devam etti.

Orman içerisinde kuş sesleri arasında zorlu yürüyüşün ardından Boğazköy Mahalle merkezine gelen vatandaşlar, burada yemek molası verdi. Daha sonra otobüslerle Türkiye’nin en büyük longoz ormanına gelen doğaseverler, 250’den fazla kuş türü, yaban atları, sığırlar ve mandalara ev sahipliği yapan ormanın tüm güzelliklerini görme imkanı buldu.

Dalyan göleti üzerindeki nilüfer çiçeklerini yakından gören katılımcılar, doğa ile iç içe bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Biba:''Şehir Hastanesi otoparkı bu ay hizmete açılacak.''06 Ağustos 2026 Perşembe 19:46
  • İlklerin festivalinde çocuklar da şen şakrak06 Ağustos 2026 Perşembe 19:38
  • Büyükşehir'den afetlere hazır iki yeni mobil araç06 Ağustos 2026 Perşembe 19:36
  • Uludağ'da orman yangını!06 Ağustos 2026 Perşembe 19:33
  • Satrançta Büyükşehir farkı!06 Ağustos 2026 Perşembe 12:43
  • Bedava hayvansal gübreyle üretim yapıyor06 Ağustos 2026 Perşembe 12:37
  • Osmangazi Belediyesi kaldırım işgallerine fırsat vermiyor06 Ağustos 2026 Perşembe 12:35
  • Bursa’da iş yeri alev alev yandı06 Ağustos 2026 Perşembe 12:32
  • Büyükşehir'den Mudanya'nın altyapısına güçlü yatırım06 Ağustos 2026 Perşembe 12:30
  • Yaya bir adımla kurtuldu motosikletli can verdi06 Ağustos 2026 Perşembe 12:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43