• BIST 10875.64
  • Altın 4386.273
  • Dolar 40.8976
  • Euro 47.9247
  • Bursa 33 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 35 °C

‘Tarihten Doğaya Bursa’

‘Tarihten Doğaya Bursa’
Doğaseverlerin Karacabey’i keşfi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tarihten Doğaya Bursa’ temasıyla düzenlenen doğa yürüyüşünün yeni rotası, Karacabey ilçesi oldu. Orman içerisinde yeşilin tüm tonlarına tanık olan doğaseverler, longoz ormanlarını görme imkanı da buldu. 

Bursa haber...     

Bursa’da turizmin çeşitlenmesi ve turizm gelirlerinin artırılması amacıyla kentin sahip olduğu değerleri her platformda tanıtmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarihten Doğaya Bursa’ projesiyle kentin gizli kalmış değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde daha önce Eşkel-Tirilye, Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi, İznik ve İnegöl’de doğa ile iç içe bir gün geçiren doğaseverler, bu kez Karacabey’in doğal güzelliklerini keşfetti. 

Doğaseverlerin büyük ilgi gösterdiği ‘Tarihten Doğaya Bursa’ projesi, yaklaşık 60 kişinin katılımıyla Merinos Park’taki buluşma noktasından başladı. Otobüslerle Boğazköy Ormanı kenarına kadar gelen katılımcıların yürüyüşü, orman içerisinde 8 kilometrelik parkurda devam etti.

Orman içerisinde kuş sesleri arasında zorlu yürüyüşün ardından Boğazköy Mahalle merkezine gelen vatandaşlar, burada yemek molası verdi. Daha sonra otobüslerle Türkiye’nin en büyük longoz ormanına gelen doğaseverler, 250’den fazla kuş türü, yaban atları, sığırlar ve mandalara ev sahipliği yapan ormanın tüm güzelliklerini görme imkanı buldu.

Dalyan göleti üzerindeki nilüfer çiçeklerini yakından gören katılımcılar, doğa ile iç içe bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da temizlik harekatı15 Ağustos 2025 Cuma 14:52
  • Nilüfer, internet noktalarını arttırıyor13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:13
  • Bursa'da gençler rafting heyecanı yaşadı13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:04
  • Nilüfer’de tenis heyecanı sona erdi13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:01
  • Mudanya Caz Festivali başlıyor13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:00
  • Perşembe Pazarı'nın üzeri kapanacak13 Ağustos 2025 Çarşamba 14:57
  • İznik, Büyükşehir’le daha yeşil13 Ağustos 2025 Çarşamba 14:48
  • Mudanya’nın vitrini Büyükşehir’le yenileniyor13 Ağustos 2025 Çarşamba 14:46
  • Huzurevi sakinlerinin piknik keyfi12 Ağustos 2025 Salı 14:12
  • BTÜ Karacabey’in nadir böcek türlerini kayıt altına alacak12 Ağustos 2025 Salı 14:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43