• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Bursa 5 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara -2 °C

Tarihi değerlere sahip çıkıyoruz!

Tarihi değerlere sahip çıkıyoruz!
Başkan Dündar yeniden ayağa kaldırılarak geleceğe aktarılacak dedi.
BURSA Osmangazi Belediyesi, 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’nde yürüttüğü restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan tarihi yapı, aslına uygun şekilde yenilenerek yılsonunda hizmete açılacak.
 
Osmanlı döneminin ilk eserlerinden biri olan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi, 632 yıl önce Sultan 1. Murad tarafından yaptırılmış. Uzun yıllar ayakta duran bina, 1906 yılında Sultan Abdülhamid tarafından yenilenmiş ve o günün mimari anlayışına göre yürütülen çalışmalar neticesinde bugünkü şeklini almış. Yaklaşık 110 yıldır bina üzerinde herhangi bir bakım çalışması yürütülmediği için yıpranmalar meydana gelmiş. Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıl Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında tarihi binanın restorasyonu için çalışmaları başlattı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanan proje kapsamında 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi, yeniden ayağa kaldırılarak geleceğe aktarılacak.
 
Çekirge Mahallesi’nde restorasyon çalışmaları devam eden 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizdeki tarihi yapıların restore edilerek yeniden ayağa kaldırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’nin yenilenmesi adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız da devam ediyor. Burası yaşanan depremler dolayısıyla yıkılmış ve bazı bölümleri harap olmuş durumdaydı. Yaklaşık 110 yıldır herhangi bir bakım çalışması yürütülmeyen binayı restore etmek için geçtiğimiz çalışmalar başlattık. Restorasyon çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Binanın çatısı kaplandı ve kiremitler döşeniyor. İçerideki ince işçilikler devam ediyor. Yılsonuna kadar çalışmaları tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Burası kültür merkezi olarak hizmet verecek. Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Vatandaşın telefonlarını Başkan Erkan Aydın açtı15 Aralık 2025 Pazartesi 09:52
  • Bursa semalarında gökkuşağı13 Aralık 2025 Cumartesi 09:56
  • Mudanya, 'örnek kıyı kenti' oluyor13 Aralık 2025 Cumartesi 09:51
  • ‘Mor Haritam’ uygulamasına ödül12 Aralık 2025 Cuma 10:59
  • ‘Bursa Sanatla Yeşeriyor’12 Aralık 2025 Cuma 10:58
  • Amatör kalemler Osmangazi’de usta şairlere dönüşüyor11 Aralık 2025 Perşembe 11:06
  • Bursa'da "Balkan ve Roman Gecesi" coşkusu11 Aralık 2025 Perşembe 10:04
  • Bursa'nın o ilçesinde çeltik ekimi yasaklandı11 Aralık 2025 Perşembe 10:01
  • Kestane Bursa Büyükşehir'le filizleniyor10 Aralık 2025 Çarşamba 10:23
  • BUÜ ve Nilüfer Belediyesinden işbirliği10 Aralık 2025 Çarşamba 09:56
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43