• BIST 12150.67
  • Altın 6610.78
  • Dolar 49.3254
  • Euro 55.0782
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Tansiyonunuz aniden yükseldiyse...

Tansiyonunuz aniden yükseldiyse...
Acıbadem Bursa Hastanesi doktorlarından İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doktor Hüseyin Çelik, tansiyon yüksekliğinden şikâyeti bulunan hastalarına yaşam tarzı ile ilgili değişiklikler önerdiğini söyledi.

Beslenme alışkanlıklarının yüksek tansiyona sebep olduğu bildirildi. Acıbadem Bursa Hastanesi doktorlarından İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doktor Hüseyin Çelik, tansiyon yüksekliğinden şikâyeti bulunan hastalarına yaşam tarzı ile ilgili değişiklikler önerdiğini söyledi.



Özellikle beslenme alışkanlıklarının yüksek tansiyonu hazırlayan etmenlerin başında geldiğine değinen Çelik, “Aşırı tuzlu gıdalar, şeker ve şekerli besinler, kolalı içecekler, aşırı tüketilen kahve ve çay, katı yağlar ve alkol beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak yüksek tansiyonu ateşleyen unsurların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra, aort damarının kalpten çıktığı bölgedeki darlık, kafa içi basıncının yüksekliği, böbrek hastalıkları, böbrek damarlarının daralması, tiroid bezi hastalıkları gibi unsurlar da yüksek tansiyonu oluşturan nedenler arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Aniden yükselen tansiyonu dengeleyebilmek için limon, sarımsak, kekik, nar suyu, greyfurt gibi besinlerin tüketilebileceğine işaret eden Çelik, bununla birlikte kısa yürüyüşler ile orta yoğunluktaki egzersizin de yüksek tansiyondan şikâyeti bulunanlara, önerilebilecek aktiviteler arasında yer aldığını vurguladı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43