• BIST 13798.82
  • Altın 6524.66
  • Dolar 47.688
  • Euro 54.9632
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Susuzluk yok, tasarruf var

Susuzluk yok, tasarruf var
Barajlarda ki doluluk oranı yüreklere su serpiyor....

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85’ini karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluğun, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 civarında daha fazla olması yüreklere su serpiyor.

Bursa haber...   

Normal şartlarda su rezervinin yıl sonuna kadar ihtiyacı karşılayacak seviyede olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ancak rehavete kapılmadan tasarrufa devam edilmesi konusunda tüm vatandaşları uyardı.   

Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yatırımlarıyla yüzde 20’ler seviyesine inen içme suyundaki kayıp kaçak oranıyla Türkiye’ye örnek olan Bursa’da, mevcut su rezerviyle 2023 yılının içme suyu anlamında sorunsuz tamamlanması hedefleniyor. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’nda geçen yıl bu dönemde yüzde 32 olan doluluk bu yıl yüzde 49, Nilüfer Barajı’nda ise geçen yıl yüzde 49 olan doluluk bu yıl yüzde 65 olarak ölçüldü.

Doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 50 civarında fazla olması umut verirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yılı sonuna kadar Bursa’da su temini konusunda endişe yaşanma ihtimalini çok düşük olarak gördüklerini vurguladı. 

"Tasarruf şart" 

Sonbahar yağışları ve yaklaşan kış mevsimi şartları dikkate alındığında, barajlardaki su seviyelerinin daha da yükselmesinin beklendiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Doluluk oranları, bu yıl içerisinde Bursa’yı bekleyen herhangi bir susuzluk tehlikesinin yaşanma ihtimalinin zayıf olduğuna işaret ediyor. Şu an itibarıyla normal şartlarda toplam su rezervimiz, içme suyu ihtiyacımızı yıl sonuna kadar karşılayacak düzeyde. Ancak barajlardaki su seviyelerinin yeterli miktarlarda olmasına rağmen,  su tasarrufunu elden bırakmayalım” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Osmangazi Belediyesi kaldırım işgallerine fırsat vermiyor06 Ağustos 2026 Perşembe 12:35
  • Bursa’da iş yeri alev alev yandı06 Ağustos 2026 Perşembe 12:32
  • Büyükşehir'den Mudanya'nın altyapısına güçlü yatırım06 Ağustos 2026 Perşembe 12:30
  • Yaya bir adımla kurtuldu motosikletli can verdi06 Ağustos 2026 Perşembe 12:23
  • Alkollü sürücü karıştığı kazayı unuttu06 Ağustos 2026 Perşembe 12:20
  • Bursa’dan Temmuz ayında 3 milyar 914 milyon dolarlık ihracat05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:06
  • Mudanya’da plajlar ful çekiyor05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:05
  • Bursa barajlarının doluluk oranı %81’e yükseldi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:04
  • BBB Keles'te ulaşım kalitesini artırıyor05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:02
  • Nilüfer'de su kesintisi05 Ağustos 2026 Çarşamba 15:01
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43