• BIST 9141.31
  • Altın 4281.727
  • Dolar 39.6276
  • Euro 45.8908
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

"Suriye’de hava üssü planımız yok"

"Suriye’de hava üssü planımız yok"
Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’de askeri üs kurulmasıyla ilgili henüz bir planlarının olmadığını, ancak gelecekte her şeyin olabileceğini söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’de askeri üs kurulmasıyla ilgili henüz bir planlarının olmadığını, ancak gelecekte her şeyin olabileceğini söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkan Birinci Yardımcısı General Nikolay Bogdanovski, konuyla ilgili basının sorularını yanıtladı. Bogdanovski, “Bugün böyle bir planımız yok. Ama her şey olabilir.” dedi.

Rus Vedomosti gazetesine konuşan Rusya Savunma Bakanlığı’na yakın bir kaynak da Suriye’de Lazkiye askeri havaalanı ve Tartus deniz üssünün kötü durumda olduğu gerekçesiyle tamirat çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Batı basınında konuyla ilgili çıkan iddiaları yalanlayan yetkili, “Askeri havaalanında ve iniş pistinde yeni ekipmanın kurulması Batı tarafından yanlış anlaşılıyor. Batı’nın iddiasına göre bu, Rus askeri birliklerinin görev dağılımının başladığı anlamına geliyor. Ama şu anda böyle bir şey gündemde yok.” dedi.

Havaalanı pisti ve deniz üssüde durumunun kötü olduğu gerekçesiyle bazı askeri görevlerini tam gerektiği şekilde yapamadıklarına işaret eden Rus kaynak, “Bunlar Suriye ordusu için alınan askeri teknoloji ve malzemeler ve insani yardımların sevkiyatının yapılması gibi çalışmalar. Sevkiyat yapılması ve yüklerin indirilmesine Rus askerleri dahil silahlı korumalar eşlik ediyor. Fakat bu askerler Suriye’de savaş operasyonlarına katılmıyor.” şeklinde konuştu.

Batı basını Rusya’nın, Lazkiye yakınlarında bulunan havaalanına yeni iniş pisti inşa ettiğini ve Tartus Rus üssüne yakın Hamidiye Havaalanının genişlettiğini iddia etmişti. Basının Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberlere göre yeni pistin dev kargo uçaklarının inişi için inşa edildiği ve diğer iki havaalanındaki pistlerin de genişletildiği belirtiliyor.

Times’a konuşan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdürrahman, ağır silahlı Rus güvenlik birimlerinin yerel personeli inşaat alanından uzak tuttuğunu, pist alanında asfaltlama çalışmalarının hızlı bir şekilde yapıldığını ve depoların inşa edildiğini iddia etmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Hamaney: "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz"18 Haziran 2025 Çarşamba 10:40
  • İsrail, Tahran'da füze fabrikalarını vurdu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:35
  • ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatıyor18 Haziran 2025 Çarşamba 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43