• BIST 10870.57
  • Altın 4383.338
  • Dolar 40.7865
  • Euro 47.7544
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Spor yaparken sağlığınızdan olmayın

Spor yaparken sağlığınızdan olmayın
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Söylev, spor sakatlanmalarını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli ipuçları paylaştı.

Gözde Grubu bünyesindeki Özel Sağlık Hastanesi'nin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Söylev, spor sakatlanmalarını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli ipuçları paylaştı.

Yaz aylarıyla birlikte açık havada daha çok spor yapıldığını belirten Söylev, spora başlamadan önce mutlaka 15 dakika ısınma egzersizleri yapılması gerektiğini söyledi.

 

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Serdar Söylev, sakatlanma yaşanmaması için şu bilgileri verdi: "Spor sakatlanmalarını önlemek için, spor öncesi yeterli ısınma yapmak, uygun ekipman kullanmak ve doğru teknikleri uygulamak büyük önem taşır. Hafif tempolu koşu, ip atlama, yana hızlı adımlama gibi hareketlerle spora başlanmalıdır. Öne arkaya bacak ve kol esneme hareketleri yapılabilir. Ayrıca aşırı tempodan kaçınmak ve vücudu dinlendirmek, yaralanma riskini azaltmada etkili olabilir. Sıcak havalarda düzenli su tüketimi de vücut sağlığı için dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur"

 

İLK MÜDAHALE ÖNEMLİ

Spor yaralanmalarında ilk müdahalenin önemli olduğunu kaydeden Söylev, sözlerine şöyle devam etti: "Herhangi bir yaralanma olması durumunda yaralanan bölgeye 10 dakika süreyle buz uygulaması yapılmalı ve saat başı tekrarlanmalı. Yaralanma bölgesinin hareketini azaltmak için çok sıkmadan bandajlama veya sert bir malzemeyle destekleme yapılabilir. Sporcu kendini denemeli; yük bindiğinde eğer ağrısı oluyorsa spora kesinlikle devam etmemeli. Eğer daha ciddi bir yaralanma söz konusuysa vakit kaybetmeden uzman hekime danışmalıdır. Sporun sağlıklı ve devamlı bir şekilde yapılabilmesi için bu konulara dikkat edilmesi büyük önem taşıyor"

 

 

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sağlıklı kemikler için bu meyveleri tüketin16 Ağustos 2025 Cumartesi 21:38
  • Kalpte alarm veren 9 belirti!15 Ağustos 2025 Cuma 15:01
  • Miyomlar gebeliğe engel mi?15 Ağustos 2025 Cuma 14:55
  • Beyinde başlayan iç savaş: MS15 Ağustos 2025 Cuma 13:19
  • Çocuklarda bu yürüyüşe dikkat13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:10
  • İklim krizi kayısıyı vurdu13 Ağustos 2025 Çarşamba 15:07
  • Aç karınla kan bağışı yapılmamalı13 Ağustos 2025 Çarşamba 14:55
  • Anıları değiştirmek mümkün olabilir13 Ağustos 2025 Çarşamba 14:50
  • Bağımlılık riskiniz olabilir!13 Ağustos 2025 Çarşamba 12:05
  • Her 3 çocuktan 1’inde demir eksikliği var!13 Ağustos 2025 Çarşamba 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43