• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 31 °C

Sosyal medyada yoğun ilgi gördü!

Sosyal medyada yoğun ilgi gördü!
Turistler'den Antalya'ya yoğun ilgi var

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan ve yılda 10 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği Antalya'da, 1961 yılına ait bir yerel gazetede iki günde şehri 32 turistin ziyaret ettiğine dair haber görseli, sosyal medyada ilgi gördü.

Dünyanın en önemli turizm şehirleri arasında yer alan Antalya'yı, bu yıl 14 milyon yabancı turistin ziyareti hedefleniyor. Temmuz ayı sonu itibariyle havayoluyla 7 milyon 14 bin turistin geldiği kentte, sosyal medyada paylaşılan yerel bir gazetenin 57 yıl önceki kupürü olay oldu. Antalya'nın o dönemdeki yerel gazetelerinden Antalya Gazetesi'nin, 19 Temmuz 1961 tarihli nüshasında 'İki günde şehrimizi 32 turist ziyaret etti' başlıklı haber, tebessüm ettirdi. Haberde iki günde kenti 32 yabancı turistin ziyaret ettiği, bunların çoğunluğunun ABD'li ve Avusturyalı olduğu belirtiliyor.

Bu haber paylaşımını yapanlardan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, bir zamanlar Antalya'da onları, yüzleri, binleri sayarken, bugün milyonların sayıldığını söyledi. Türkiye'nin yıllar içerisindeki kitle turizminden aldığı payın artışıyla bilinirliğinin de artması sayesinde bu rakamlara ulaşıldığını belirten Yeliz Gül Ege, “Bunda her şey dahilin katkısı da çok yüksek. Bu sistemle dünyada Türkiye'nin tanınması, özellikle Antalya'nın tanınması sonucunda bu rakamlara ulaştık. Bunlar kitle turizmiyle oluşmuştur. Bundan sonraki bölümde kaliteye yönelerek, daha kaliteli ve bilinçli misafirle farklı alternatif kaynaklarımızı ön planda tutarak turizmimizi geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü bilinirlik arttığında beraberinde sayılar otomatik geliyor, bu engellenemez. Antalya da bunu yakaladı şu anda" diye konuştu.

Bu yıl Antalya'nın 14 milyon turist hedeflediğini aktaran Gül Ege, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un da vurguladığı şekilde turist sayısından ziyade geliri artırmanın amaçlandığını açıkladı. Gül Ege, “Sayı bazlı düşünmek yerine, gelen misafirin buradan ayrılırkenki mutluluk, memnuniyet düzeyi çok daha önemli. İkincisi, bu misafirin ülkemize ne kadar döviz bıraktığına bakmalıyız. Kente gelen turist sayısı değil, turistin Antalya'ya yarattığı katma değer önemli. Kültür- sanat ve sahip olduğumuz diğer zenginlikleri baz alan turizm yapmalıyız. Misafir sadece otelde kalmamalı" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Trump’tan Musk’a: Parti kurması saçma07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:42
  • Trump: "FED Başkanı derhal istifa etmeli"03 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump, yine Musk'ı hedef aldı01 Temmuz 2025 Salı 11:10
  • İran’dan Starlink’e yasak30 Haziran 2025 Pazartesi 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43