• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Sosyal medya hesapları tehlikeli olabilir

Sosyal medya hesapları tehlikeli olabilir
Sosyal medya kullanıcılarını tehdit eden yeni bir kötü amaçlı yazılım keşfedildi...

Bitdefender Gelişmiş Tehdit Kontrolü (ATC) ekibinde bulunan araştırmacılar, sosyal medya hesaplarını ele geçiren yeni bir kötü amaçlı yazılım keşfetti. Bitdefender araştırmacılarının S1deload Stealer adını verdikleri bu yazılım sayesinde siber saldırganlar, kullanıcıların sosyal medya hesaplarını ele geçirebiliyor ve kripto para madenciliği için kullanabiliyor. S1deload Stealer yazılımının dünya genelinde milyarca sosyal medya kullanıcısını tehdit ettiğini belirten Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tür saldırılar karşısında kullanıcıların alabileceği tedbirleri paylaşıyor.

Milyarlarca kullanıcısı olan ve hayatın önemli bir bölümünü kapsayan sosyal ağlar, ortaya çıktıkları andan itibaren siber saldırganların hedefi oluyor. Bitdefender Gelişmiş Tehdit Kontrolü (ATC) ekibi, gerçekleştirdiği son araştırmasında özellikle Facebook ve YouTube hesaplarını hedefleyen S1deload Stealer adlı yeni bir kötü amaçlı yazılım keşfetti. Kötü amaçlı bileşenlerini çalıştırmak için çoğu zaman bilgisayarda işlem yaparken arka planda çalışmayı sürdüren DLL dosyalarını kullanan S1deload Stealer, tıklandığında kötü amaçlı kodları kullanıcıların bilgisayarlarına yüklüyor. Virüs bulaşan cihazlardan kullanıcıların kimlik bilgilerini çalan ve videolar ile diğer içeriklerin etkileşim sayılarını yapay olarak artırabilen S1deload Stealer, virüs bulaşan cihazlardan kripto para madenciliği de yapabiliyor. Kaynağına güvenilmeyen hiçbir bağlantıya tıklanmaması gerektiğini belirten Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kullanıcıların güvende kalması için 4 öneride bulunuyor.

2022 Yılının Son 6 Ayında Yüzlerce Kullanıcı S1deload Stealer Yazılımından Etkilendi

Bitdefender Gelişmiş Tehdit Kontrolü ekibi tarafından tespit edilen yeni kötü amaçlı yazılım S1deload Stealer’ın, 2022 yılının son 6 ayında 600’den fazla tekil kullanıcıyı etkilediği belirlendi. S1deload Stealer kötü amaçlı yazılımı bulaştırmak için genellikle oltalama yöntemiyle saldırılarını gerçekleştiren siber suçlular, yetişkinlere yönelik içerikler barındıran birden fazla arşiv dosyasını kullanıcılara gönderiyor veya indirmelerini sağlıyor. Kötü amaçlı içerikleri indiren kullanıcılar ise siber saldırganlarla baş başa kalıyor. Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kötü amaçlı yazılımlardan korunmak ve çevrimiçi ortamda güvende kalmak isteyenler için 4 öneride bulunuyor.

Güvenilir olmayan kaynaklardan indirilen EXE dosyalarına tıklamayın. Kullanıcılar güvenilir olmayan kaynaklardan birden fazla dosya indirebiliyor. Güvenilir olmayan kaynaklardan indirilen EXE dosyalarına asla tıklamayın ve bu dosyaları cihazlarınıza yüklemeyin.

Çok faktörlü kimlik doğrulama kullanın. Cihazlarınızı ve hesaplarınızı korumak ve güvende tutmak istiyorsanız mutlaka iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif hale getirmeniz gerekiyor. Her hesap için farklı ve güçlü parolalar seçmeye de özen göstermelisiniz.

Sosyal medya platformlarındaki şüpheli linklere tıklamayın. Sosyal medya platformlarında çekiliş yapmak veya cezbedici içeriklerle insanların dikkatini çekmek zor değil. Siber saldırganlar da kullanıcıları kandırmak için bu tarz birçok yöntemi uyguluyor. Güvende kalmak istiyorsanız kaynağına güvenmediğiniz linklere tıklamayın ve şüpheli platformlardan indirdiğiniz dosyaları cihazınıza yüklemeyin. Size direkt mesaj yoluyla gönderilmiş mesajlardaki linklere karşı temkinli olun.

Güvenilir ve zengin koruma özellikleri barındıran antivirüs çözümleri kullanmalısınız. Kötü amaçlı saldırılardan korunmak için çok kapsamlı ve zengin içeriklere sahip Bitdefender Total Security gibi ödüllü bir güvenlik çözümünden faydalanmak, tüm cihazlarınızda kötü amaçlı yazılımlara karşı yüksek koruma sağlar ve sizleri çevrimiçi ortamda korur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Siber tehditler seçime zarar verebilir mi?21 Mart 2024 Perşembe 13:18
  • Türkiye Tambir'den etkileniyor21 Mart 2024 Perşembe 11:53
  • Yapay zeka, geleceği yeniden tanımlıyor20 Mart 2024 Çarşamba 13:39
  • Helldivers 2 benzeri aksiyon oyunları19 Mart 2024 Salı 12:52
  • Hacklenme girişimine karşı önlemler19 Mart 2024 Salı 10:20
  • İnternette güvenli paylaşımın ipuçları18 Mart 2024 Pazartesi 12:06
  • Siber suçluların tehlikeli yüzü16 Mart 2024 Cumartesi 09:15
  • Yaşlıları hedef alan dolandırıcılık15 Mart 2024 Cuma 09:06
  • Casuslar dini festivalleri hedeflediler13 Mart 2024 Çarşamba 11:52
  • Kimlik avı saldırıları 2023'te arttı12 Mart 2024 Salı 11:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78