• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • Bursa 8 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C

'Sosyal medya çakalları!'

'Sosyal medya çakalları!'
Gazeteci Akyıldız’dan sert mesaj...
Bursa’da Meydan Gazetesi’nin sahibi, deneyimli gazeteci gazeteci Ercan Akyıldız, “Sosyal Medya Çakalları” başlıklı yazısında maddi menfaatleri uğruna son dönemde sosyal medya üzerinden belediyelere yönelik karalama kampanyası yapan kişileri sert bir dille uyardı.
 
İsimlerini vermediği söz konusu kişileri, “namert” ve “ahlaksız” olarak yorumlayan Akyıldız, "Niyette eğer kötü bir eğilim varsa, olayların kişiler kendilerine göre yorar,yorum katar ve son dönemde popüler hale gelen sosyal medya üzerinden servis eder.Fesat cephesinde çamur siyasetini harekete geçirir." diye yazdı.
 
 
Akyıldız, birkaç gün önce kaleme aldığı “Deccallığa soyunanlara iki çift lafım” olacak başlıklı yazısında da aynı kişileri, “Deccallığa soyunan dedikoducular” olarak nitelendirmiş ve “Dedikoduyu da inancı zayıf olan veya münafıklar çıkarır” diye yazmıştı.
 
İşte Ercan Akyıldız’ın dikkat çeken “Sosyal Medya Çakalları" başlıklı yazısı :
 
Belki de defalarca kullanmışımdır bu ifadeyi; İnsanın niyetine su katılmaya görsün; kişilik hamuru mayalanmaz.
Niyette eğer kötü bir eğilim varsa, olayların kişiler kendilerine göre yorar,yorum katar ve son dönemde popüler hale gelen sosyal medya üzerinden servis eder.Fesat cephesinde çamur siyasetini harekete geçirir.
 
Ayrıca İyi niyetle oturup kalkan, birleştirici, şefkatli,başarılı insanlar üzerinden,asıl hedefe dolaylı yoldan ateş etmeyi bir marifetmiş gibi ballandıra ballandıra anlatmayı marifet sayar, sosyal medya çakalları…
 
Bakın sön dönemde karşılarında muhalefet bulanamayan İktidar partisine yakın olduğunu düşündüğümüz, bazı zatı muhteremler yerel seçimler öncesi, parti içi muhalefete yönelmiş durumda.
 
Demokratik bir ülkede sorun hangi platformda dile getirileceği, açık ve net ortada iken,girmeyi başardıkları sosyal medya bataklığında,çamur siyasetini işler hale getirenlere, verilecek en güzel cevap “Ayıp denen bir şey var” şeklinde olur.
Kaldı ki fesat cephesine katkıda bulunmak, ne ülkeye,ne Bursa’ya nede bir başkasına kazandıracağı hiçbir şey yoktur…
Seversin yada sevmesin ,16 yıldır siyaset sahnesinde,ülkeye hizmet etme becerisini ortaya koyan Faruk Çelik’e yönelik ahlaksızca yapılan algı operasyonu,aynı zihniyetin tekamül etmesi için birilerinin var gücüyle çalıştığını ortaya koyuyor.
Bu konuda hukuki sürecin işlediğini,önümüzdeki günlerde kimlerin bu operasyonun içinde yer aldığını sanırım en kısa sürede öğrenip kamuoyu ile paylaşabiliriz…
 
Karalama kampanyaları yerel yönetimler üzerinden de devam ediyor. Başta Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye karşı, doğrudan yıpratamayacaklarını bilen zihniyet yakın çalışma arkadaşları üzerinden bunu yapmaya çalışıyorlar.
Başarılı olamazlar ama öyle bir pazarlama stratejisi uyguluyorlar ki, dikkatleri çekmek için yalan yanlış ifadeler kullanıp, merak uyandırmak amacıyla fragmanları sosyal medya üzerinden dağıtıp,ahlaki çöküntüye zemin hazırlıyorlar.
Üzülerek ifade etmem gerekir ki, artık toplumumuzda her merde bir namert düşmüyor. Namertler daha fazla. Ahlaksıza karşı ahlakı savunmak güç bir uğraş haline getiriliyor..
 
Bursa’da yaşanan bu zorluk, iyi insanların azlığından ziyade, sosyal medyada kendine yer edinen sosyal medya çakallarının meydanı boş bulduklarını zannetmelerinden kaynaklanıyor.
Bu hayatın tam merkezine giren sosyal medya deccallarına vurulan/vurulacak her darbe, biliniz ki yeryüzünde ahlaki düşüncenin tesis edilmesine büyük katkı koyacaktır.
Benim bu hayata bakışım hep bu düşüncelerin ışığında olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır. İnanıyorum ki “toplumsal arınma” denen şey ancak böyle içten içe ve planlı amaçlar bütününden ibarettir.
 
Ne gariptir ve ne acıdır ki kötülerden kurtulalım derken, yeni yeni kötülerin ortaya çıkışı karşısında şaşkınlıklar yaşıyor, hayretler içinde kalıyoruz. Bir tanesinden kurtulduk derken, aynı fabrikanın aynı dizayn edilmiş mahsulleriyle karşılaşıyoruz!
 
Bu durumda herkesin kendi kapısının önünü temizlemesi yönünde gayret içine girmesi, hatta kapısının önünü temizlemeden evvel, evinde temizlik yaparken de pislikleri halının altına süpürmesin istiyoruz.
Maalesef üzülerek ifade edelim ki; evinde pislikleri halının altına süpürerek kimselerin görmediğini sanan insancıklarla bu hayatı kucaklıyoruz.
Burada "namuslu insanların" artması yönünde gayretimiz var mı sorusu akla geliyor. Unutmayalım ki, "Namus" insana ait bir kavramdır. Nedense bu kelime konuşulunca birilerinin aklına hep kadın gelir. Üstelik bu değerleri yitirmiş insan siluetinde onca adam varken bu memlekette...
 
Bu noktada bir takım cahil kitleler, tâbi oldukları baronlarını “erbap” haline getirirken, bir takım zümreler, ahlaki çöküntüyü, özgürlük teranelerine bağlıyorsa, sinsi, bozuk inanç ve görüşlere sahip zatların, manevra alanları genişliyor demektir.
Neticede doğru yönünde eleştiri yaparken, toplum olarak temizlenmenin yollarını aramak varken,"sükut altındır" sözünün kimseye bir faydası olmayacaktır.
Bugün gücü elinde bulunduran ve dindar kesimin peşinde yaltaklanan çağdaş görünümlü ispiyoncuların da, demokrasiden, özgürlükten, çağdaşlıktan dem vuranların, mücadeleye karşı insanları kışkırtmaya çalışmaları onların geleneksel politikasıdır.
 
Son sözüm şu ki;
İnancın, namusun, dürüstlüğün,aşkın ve sevdanın hançerlediği “bir kahpe duruşlu edasıyla” baştan başa ıslanıyor geçen GÜNLER...
Güzel bir hafta geçirmeniz umuduyla,güzellikler güzel insanların olsun..
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa’da renkli etkinlik03 Mayıs 2024 Cuma 09:19
  • Bu yemek 671’inci defa pişecek02 Mayıs 2024 Perşembe 15:53
  • Perde işçiler için açılacak02 Mayıs 2024 Perşembe 11:42
  • Vali Demirtaş, YHT projesini inceledi02 Mayıs 2024 Perşembe 10:58
  • Uludağ'da buz tutan gölde yüzdü02 Mayıs 2024 Perşembe 09:00
  • BTSO'da Meclis Toplantısı düzenlendi01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:17
  • Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:02
  • 1 Mayıs’ı zirvede kutladılar01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:35
  • Karacabey'de ilk muhtarlar toplantısı01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:30
  • Başkan Atalay, Bursa'da konuştu01 Mayıs 2024 Çarşamba 14:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78