• BIST 10746.98
  • Altın 4394.422
  • Dolar 40.5925
  • Euro 47.1002
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C

Sonbahara uyum sağlamanın yolları

Sonbahara uyum sağlamanın yolları
Okulların açılmasıyla birlikte özellikle şehir hayatına ve sonbahara uyum süreci başlıyor...

Okulların açılmasıyla birlikte özellikle şehir hayatına ve sonbahara uyum süreci başlıyor. Plan yapmak ve mevcut planları gözden geçirmenin yeni mevsime geçiş için faydalı olduğunu belirten Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan, “Bütçe, gündelik yaşam, okul saatleri, kış mevsiminin fiziksel ve duygusal etkileri tekrar gözden geçirilmeli ve yaşam standartlarımızı daha kaliteli, daha verimli ve sürdürülebilir olacak şekilde yeniden düzenlemeliyiz” dedi. 

Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan, özellikle büyük şehirlerde sonbahar mevsimine uyum sağlamak için tavsiyelerde bulundu:

Şehirde aktif çalışan insan olmak maalesef zaman problemini beraberinde getiriyor. Zamanı iyi planlamak, hafta sonlarını ve akşamları daha verimli geçirmek önem kazanıyor. Dans, yabancı dil, enstrüman ve çeşitli eğitimler gibi düzenli katılabileceğimiz aktiviteler edinmek iyi fikir olabilir.

Kalabalıkla başınız dertte ise kalabalık olmayan ortamlar tercih edilebilir. Alışverişe sabah saatlerinde gitmek, daha az kalabalık olan toplu taşıma araçlarını tercih etmek, trafikten uzak durmak ve online alışveriş yapmak tercih edilebilir.

Klişe eğlencelerden, klişe mekanlardan uzak durup kendi zevk ve tercihlerimize göre tercihler yapmak iyi gelebilir. Popüler mekanlara gitmek yerine tarzımıza uygun yeni yerler keşfetmek iyi gelebilir.

Bu kış şu kitapları okuyacağım, şu projeye ağırlık vereceğim, spor yapacağım gibi hedefler koymak keyifli olabilir.

Okulların açılmasıyla birlikte başlayacak olan okul hazırlıkları, alışveriş, çocukları yeni döneme hazırlama da Eylül ayının vazgeçilmez klasikleri arasında.

Özellikle İstanbul başta olmak üzere kalabalık şehirlerde hayat her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Sonbaharla birlikte yaz tatili sonrasına, yeni döneme uyum için özellikle bütçe masrafları mümkünse önceden planlanabilir.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kulak zarı neden yırtılır?30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:58
  • Kadınları tehdit eden yaz hastalıkları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:56
  • Duruş bozukluğunun sebebi diş sıkma olabilir30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:50
  • Genç “Yaşlanmanın” Sırları30 Temmuz 2025 Çarşamba 13:48
  • Hamilelikte sağlıklı beslenme şifreleri28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:59
  • Sıcaklarda burun kanamalarına dikkat28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:58
  • Zihinsel yük kadınları sessizce yoruyor!28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:51
  • Olumlu düşün, beynini koru!28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:48
  • Tetik Parmak Belirtilerine Dikkat28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:45
  • İnmeyi Önlemenin 8 Yolu28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43