• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

'Son 6 aydaki şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesinde'

'Son 6 aydaki şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesinde'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'dan bu yana 180 günde 270 şehit verildiğini belirterek, 6 ayda verilen şehit sayısının son 19 yılın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'dan bu yana 180 günde 270 şehit verildiğini belirterek, 6 ayda verilen şehit sayısının son 19 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir yılda bu kadar fazla şehit vermedik. Bunun sorumlusu kim? Siz koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütüne muhatap edersiniz bunun sorumlusu kim? Ceza hukukunda bunun adı şu; terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak. Açıkça söylüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri terör örgütüne yataklık yapmışlardır, yardım ve yataklık yapmışlardır. Diyecekler ki tekrar dava açacaklar. Açmazsanız namertsiniz." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısına Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerini temsilen 3 aile misafir olarak katıldı.

Türkiye'nin terör sorununu aşmasının önemli olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Her gün şehitlerimiz geliyor. Bu konuda bazı sorular soracağım. Vatandaşlarımızın da aynı soruları kendi vicdanına sormalarını istiyorum." dedi.

İKTİDARIN DEĞİL DEVLETİN VALİSİ OLDUĞUNUZ SÜRECE BİZİM SİZİNLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK

"2002'de AKP hükümete geldiğinde Türkiye'de terör sorunu var mıydı?" diye soran Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Yoktu. Terörsüz bir Türkiye devralındı. Terörün olmadığı bir Türkiye'yi devraldılar. Hangi iktidarlar döneminde terör örgütü palazlandı ve güçlendi. Son 14 yılda terör örgütü palazlandı ve güçlendi. Terör örgütü ile terör sorunu çözeceğim diye masaya oturan iktidar kim? Devletin meşru bir organı gayrı meşru bir organla muhatap eden kim? Siz kalkıyorsunuz koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni gayrı meşru bir terör örgütü ile muhatap ediyorsunuz. Ve dönemin bir bakanı diyor ki, "Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni Öcalan'la hesaplaştırdık" diyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti gidecek birilerini hesap verecek. Hani devletin saygın bir adamı olur da gider hesap verirsiniz. Bir terör örgütü liderine gideceksiniz Türkiye Cumhuriyeti ona hesap verecek."

Vatandaşların bunları bilmek ve vicdanlarında sorgulamak zorunda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Terör örgütü şehirlerde ilçelerde silahları depolarken valilere talimat verip "aman ha sakın bunlara dokunmayın" diyen kim? Erdoğan ve Davutoğlu. Geçen konuşmamda bazı vali arkadaşlarımız alınmışlar. Buradan devletin bütün valilerine sesleniyorum. Sizin hiçbir günahınız yok, sizin hiçbir kabahatinizde yok. Siz size verilen talimatları yapıyorsunuz. İktidarın değil devletin valisi olduğunuz sürece bizim sizinle hiçbir sorunumuz yok. O nedenle söyledim. Terörle ilgili olaylarda siyasi otoritenin değil resmi rakamların devletin organlarının verdiği sözlere biz güveniriz. Bunu da bütün vali arkadaşların bilmesini isterim."

IŞİD'LE SÖZLEŞME İMZALAYAN ŞAMLILAR CEPHESİNE HALA SİZ SİLAH YARDIMI YAPACAK MISINIZ?

7 Haziran'dan bu yana 180 günde 270 şehit verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Herkesin çok iyi anlaması için şunu ifade etmek isterim. Son 6 ayda verdiğimiz şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesi. Hiçbir yılda bu kadar fazla şehit vermedik. Bunun sorumlusu kim? Ben özellikle vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunun sorumlusu kim? Siz koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütüne muhatap edersiniz bunun sorumlusu kim? Ben bu soruyu sormayacak mıyım? Ceza hukukunda bunun adı şu; terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak. Açıkça söylüyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri terör örgütüne yataklık yapmışlardır, yardım ve yataklık yapmışlardır. Diyecekler ki tekrar dava açacaklar. Açmazsanız namertsiniz, açmazsanız namertsiniz."

Şamlılar Cephesi diye Suriye'de bir örgütün olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu örgütün özelliği Türkiye'nin destek vermesi. Bu örgüt geçenlerde IŞİD'le oturdu bir sözleşme imzaladı. IŞİD'le sözleşme imzalayan Şamlılar Cephesi'ne hala siz silah yardımı yapacak mısınız? Merak ediyorum. Bu arada çok sık tartışılan bir şey var. Türkiye'nin Suriye'de savaşa girmesi. Türkiye'yi Ortadoğu'da savaşa sokmak bu ülkeye ihanettir. Hele hele başka ülkelerin askerlerinin Türkiye'ye getirip Türkiye üzerinden Suriye'ye göndermek o da başka bir ihanettir. CHP olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biz ülkemizi insanlarımızın seviyoruz. Kardeşlik ve birlikte yaşama istiyoruz. özgürlüğü ve birinci sınıf demokrasi istiyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Çanakcı:Yolsuzluk göstergelerinde durum 2003’ten beter!09 Aralık 2020 Çarşamba 11:13
  • "Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir"05 Kasım 2020 Perşembe 14:10
  • İmamoğlu'ndan davet tepkisi!23 Ekim 2020 Cuma 12:46
  • Beni susturmak istiyorlar!05 Ekim 2019 Cumartesi 15:05
  • Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!01 Ekim 2019 Salı 17:12
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama02 Ekim 2018 Salı 16:55
  • Yerel Seçimlere Odaklanıyor!02 Temmuz 2018 Pazartesi 11:57
  • Meclis’i Deniz Baykal açacak!27 Haziran 2018 Çarşamba 14:46
  • Tarihi Zaferi hazmedemedi!25 Haziran 2018 Pazartesi 11:39
  • Oy kullanma oranı yükseldi!20 Haziran 2018 Çarşamba 11:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78