• BIST 9311.88
  • Altın 4348.036
  • Dolar 39.441
  • Euro 45.5215
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 10 °C

Sokak köpekleri dehşet saçtı

Sokak köpekleri dehşet saçtı
Bursa'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan bir çiftlikteki 8 koyun telef oldu....

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan bir çiftlikteki 8 koyun telef oldu. 13 koyunun da yaralandığı saldırı sonrası kuduz şüphesi nedeniyle çiftlikteki tüm hayvanlar aşılandı. 

Bursa haber...      

Son dönemde artan sokak köpekleri dehşetine Mustafakemalpaşa’da bir yenisi daha eklendi. Köpeklerin hedefinde bu kez, kimisini boğup, kimisini parçaladıkları bir çiftlik vardı. 

Fevzidede Mahallesi Tabakhaneler bölgesinde bulunan Erol Bora’ya ait çiftliğe, gece saatlerinde başıboş sokak köpekleri girdi. 65 küçükbaş, 32 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliği karıştıran köpeklerin verdiği zarar, gün ağırınca ortaya çıktı. 

Sabah saatlerinde çiftliğe gelen Erol Bora, karşılaştığı korkunç manzara karşısında şok oldu. Sürü halinde çiftliğe saldırdığı belirtilen köpekler, 8 koyunu telef ederken, 13’ünü de çeşitli yerlerinden yaraladı. 

Sokak köpeklerinin kuduz olmasından şüphelenen çiftlik sahibi, tüm hayvanlara aşı yaptırdı. Tarım Müdürlüğü yetkileri ve veterinerlerin çiftlikte incelemeler de bulunduğu olayda, poliste kamera kayıtlarını mercek altına aldı. 

Polis kameraları inceliyor 

Sokak köpeklerinin insanlar ve hayvanlar için giderek tehlikeli bir durum oluşturduğunu söyleyen çiftlik sahibi Bora, olaya ilişkin; “Maalesef gece saatlerinde çiftlikteki dama giren başıboş köpekler, koyunlarımıza büyük zarar verdi. Çiftlik çalışanımız sabah durumu bize aktarınca ilgili mercilere başvurumuzu yaptık. Köpekler 8 koyunu telef ederken, 13’ünü de yaraladı. Büyük ihtimalle yaralı hayvanları da kaybedeceğiz. Telef olan hayvanlarımızı, belediye kepçeleriyle gömdük. Kuduz korkusu yüzünden de tüm hayvanlarımızı aşılattık. Parayla değer biçilecek bir durum değil ama 60-70 bin TL’lik bir zararımız var. Polis, kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Köpeklerin sahipli olup olmadığı öğrenilecek. Sokaktaki bu başıboş hayvanların kontrol altına alınması gerekiyor. Bu konuda yetkilerden hassasiyet bekliyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yenişehir Havalimanı’na yeni seferler başlıyor13 Haziran 2025 Cuma 10:39
  • Kayıp genç kız pastanede bulundu13 Haziran 2025 Cuma 10:38
  • Çocuğun diline bıçak saplandı13 Haziran 2025 Cuma 10:36
  • Fazıl Say'dan İznik'e özel türkü13 Haziran 2025 Cuma 07:33
  • Metro istasyonunda sızıp kaldı12 Haziran 2025 Perşembe 11:47
  • Güreşen ayılar uçuruma yuvarlandı12 Haziran 2025 Perşembe 10:51
  • İnşaat maliyetinde büyük artış12 Haziran 2025 Perşembe 10:09
  • Bursa Platformu’ndan Nilüfer çayı için çözüm önerisi12 Haziran 2025 Perşembe 08:37
  • Bursa'da yolcu otobüslerine sıkı denetim12 Haziran 2025 Perşembe 07:34
  • O ilçede ateş ve mangal yakmak yasaklandı11 Haziran 2025 Çarşamba 11:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43