• BIST 13501.55
  • Altın 6233.24
  • Dolar 47.4132
  • Euro 54.4394
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Sokak hayvanlarına çiftlik kurdu

Sokak hayvanlarına çiftlik kurdu
Hayvanları besleyip yeni yuvalarına kavuşturuyor.

Bursalı hayvansever genç; sokak hayvanları için çiftlik kurup her gün yüzlerce hayvanı besleyip yeni yuvalarına kavuşturuyor.

 

Bursa haber...


Hayatını sokak hayvanlarına adayan Emre Demir, ilk başlarda sokakta bulunan hayvanları düzenli beslemeye başladı. Daha sonra bu hayvanlar için "ne yapabilirim" diye düşünen genç adam bir dernek kurmaya karar verdi.
31 yaşındaki Emre Demir, sokak hayvanlarını kurtarıp onları yeni yuvalarına kavuşturmak için hayal ettiği Her Eve Bir Pati Derneğini kurdu. Hayırseverlerin yardımları ve gönüllü arkadaşlarının destekleriyle bir çiftlik kiralayarak burada sokağa terk edilen ve sokakta yaşayan köpekleri barındırmaya başladı. Sayı her geçen gün artarken, Emre Demir bugün 500 üzerinde sokak köpeğini besleyip bakımlarını yapıyor. Demir, beslediği bu köpekleri yeni yuvalarına kavuşturuyor. Köpek sahiplenmek isteyen aileler derneğe başvuru yapıyor. Dernek ise aileyi takibe alıp gerekli incelemeyi yaptıktan sonra onları sahiplenmek istediği köpeği teslim ediyor. Emre Demir’in kurduğu dernek bu zamana kadar bir çok şehirde ve yurtdışında çok sayıda aileyi köpek sahibi yaptı. Dernek aileye köpeği verdikten sonrada takip etmeyi ihmal etmiyor.


Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Her Eve Bir Pati Derneği Kurucusu Emre Demir, "Sokağa terk edilmiş bir köpeği sahiplenerek bu işe başladık. Sonra bu böyle devam etti. İlk başlarda bireysel olarak ilerledik. Kendi imkanlarımız doğrultusunda sokakta bulduğumuz dostlarımızı yuvalandırıyorduk. Ülkemizde insanlar kolay şekilde hayvan sahibi olabiliyor ve bir o kadar da bırakabiliyorlar. Terk edilmek üzücü bir durum. Hiç bir canlı terk edilmeyi hak etmiyor. Biz daha fazla yardım etmek istedik. İyilikler bize her zaman iyilik getirdi. Yuvalandırdığımız ailerle ve yakın çevremizle el ele tutuşarak bir dernek oluşturmaya karar verdik. Hedefimiz her eve bir pati verebilmek. Biz ülkemizde bu kadar hayvan terk edilirken, parayla hayvan alınmasına karşıyız. Talep çok fazla, insanlar bizden hayvan sahiplenmek istiyor. Biz köpeği verdikten sonrada takibini yapıyoruz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43