• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Bursa 9 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Sırbistan’ın ünlü kayak merkezleri

Sırbistan’ın ünlü kayak merkezleri
Kış tatillerinin yeni gözdesi olmaya aday...

20’den fazla kayak merkezinin bulunduğu Sırbistan, kış tatillerinin yeni gözdesi olmaya aday. Balkan Yarımadası’nın merkezinde yer alan ülke, bu avantajlı jeopolitik konumu nedeniyle kar yağışına da oldukça elverişli; aralıktan nisana kadar kar eksik olmuyor. E hal böyle olunca, Sırbistan’daki tüm kayak merkezleri de tüm kış boyunca kayak tutkunlarını ağırlayarak kar tatiline yeni bir soluk getiriyor.

Göz alıcı manzarası ve yüksek zirveleri ile oldukça davetkar olan ülke, dünya standartlarında kayak merkezlerine de ev sahipliği yapıyor. Bu merkezler arasında en sevilenleri ise şöyle sıralamak mümkün:

Kopaonik

Sırbistan’ın güneyinde yer alan Kopaonik, toplamda 55 kilometreyi bulan geniş pistleri ve 21 telesiyeji ile ülkenin en ünlü kayak merkezidir. Her yaştan ve her seviyeden insana hitap etmesinin yanı sıra, çocuklar için ayrılmış özel bir alana da sahip olan merkez 1056 ila 2017 metre arasında yüksekliğe sahip. Eğer kayak konusunda acemiyseniz, sert eğimlere ve buzlanmaya dikkat edin ve mümkünse bir eğitmenden mutlaka yardım alın.

Kopaonik’te yarım günlük, günlük, haftalık, aylık ve sezonluk ski pass’lerden satın alabiliyorsunuz. Renkli barları ile dikkat çeken merkezde gece hayatı da en az kayak kadar keyifli. Adrenalin dolu bir günün ardından bu turistik mekanlarda soluklanabilir ve geceyi Kopaonik’teki sayısı oldukça fazla olan otellerden birinde geçirerek tatilinizi birkaç güne yayabilirsiniz.

Zlatibor

Ender çam türlerinin yaşam alanı olan Zlatibor, tertemiz havası, yemyeşil çayırları, zengin ekosistemi ve saf su kaynaklarıyla ünlü bir bölge. Sırbistan’a gelen turistlerin ziyaret etmeyi en sevdikleri yerlerin başında gelen Zlatibor’un yazları ılık ve serin geçerken kışları da öyle dondurucu soğuklar görülmez. Buna karşılık Zlatibor Dağı’ndaki Tornik ve Stara Planina kayak merkezleri, ülkenin en ünlü merkezleri arasında yerini almayı başarmıştır. Şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta olan kayak merkezi, saatte 5400 kayakçıyı ağırlayabilecek kapasitededir. Deniz seviyesinden 1490 metre yüksekte olan kayak merkezini mutlaka görmelisiniz.

Tara Ulusal Parkı

1981 yılında kurulan Tara Ulusal Parkı, Zvijezda Dağı’nın bir parçasıdır ve “Sırbistan’ın ciğerleri” olarak anılır. Ormanlık alanları, vahşi hayvan çeşitliliği ve akarsularıyla ünlü olan bölge, akarsu raftingi ve kano gibi doğa sporlarının yanı sıra kış sporları için de oldukça elverişli bir bölgedir. Adrenalin sporları dendiğinde akla gelen ilk lokasyon olan ve Drina Nehri’nin kıvrımlarından birinde yer alan Tara Ulusal Parkı, kayakçıların da vazgeçilmezleri arasında. Ülkedeki diğer kayak merkezlerine göre daha küçük olmasına rağmen standartlar konusunda ödün vermeyen merkez, geceleri kayak yapmaya olanak tanımasıyla da öne çıkıyor.

Crni Vrh – Bor / Divcibare

Divcibare Kayak Merkezi’nin içerisinde, suni karla kaplanmış olan bir parkurdan söz edeceğiz şimdi: Crni Vrh Kayak Parkuru. Uzunluğu 850 metre, üst ve alt kısmı arasındaki yükseklik farkının da 180 metre olduğu parkur, daha çok kayak konusunda rüştünü ispatlamış kayakçılara hitap ediyor zira Crni Vrh’de orta zorlukta ve profesyonellere ayrılmış kırmızı kategoride yüksek dereceli parkurlara sahip. Merkezde kayağın yanı sıra macera parkuru, yürüyüş turları, bisiklet turları ve offroad jeep sürüşü gibi faaliyetlere katılmanız da mümkün. Uluslararası Kayak Federasyonu haritasındaki önemli yerlerden bir tanesi olan Divcibare, konaklama imkânlarıyla da ziyaretçilere büyük kolaylık sağlıyor.

Dobre Vode

Dobre Vode’deki ana kayak merkezi Goc olarak geçer. Yeni başlayanlar ve çocuklar için iki ayrı alanı bulunan kayak merkezinde bir de teleferik bulunuyor. Bu teleferik sizi tesisin bir bölümünden diğer bölümüne götürüyor. Ayrıca şunu belirtelim; daha ileri seviyedeki kayakçılar için de pistler bulunmakta. Dobre Vode, 330 metre yüksekliği ve 3 telesiyeji ile Sırbistan’ın sevilen kayak merkezleri arasında yer alıyor. Kayak merkezi dışında burada harika spa tesisleri de bulunmakta. Bu tesisleri görmekte de fayda var. Köy merkezine 1,1 kilometre uzaklıkta bulunan Goc, kayak tutkunları için ideal bir kayak merkezidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Havayolu hakkında merak edilenler31 Ağustos 2023 Perşembe 14:53
  • Tatil çantanızda olması gerekenler26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:37
  • Dinozorların izinde tarihi yolculuk17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:29
  • 9 günlük tatile özel kültür turları24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:44
  • Karavan Festivali başladı19 Mayıs 2023 Cuma 14:47
  • Bodrum fuarların gözdesi oldu03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:37
  • Türkiye’nin gurme lezzetleri02 Mayıs 2023 Salı 10:08
  • THY uçağı acil iniş yaptı08 Nisan 2023 Cumartesi 13:50
  • Şanlıurfa yılda 5 milyon turist ağırlıyor06 Nisan 2023 Perşembe 11:05
  • Herkes Hılton Dalaman'da14 Mart 2023 Salı 10:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78