• BIST 10208.15
  • Altın 2436.613
  • Dolar 32.1784
  • Euro 34.623
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Sınavsız üniversite imkanı...

Sınavsız üniversite imkanı...
EDICCA Bursa şubesi açıldı

Geçtiğimiz günlerde EDICCA Yurtdışı Eğitim Danışmanlık  Firması Bursa Temsilciliği Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesinde hizmete girdi.

Bursa haber...

Eğitim alanında gerçekleştirmiş oldukları projeler konusunda iddaalı olduklarını belirten firma yetkilileri, sınav kaygısı ve benzeri sebeplerle üniversiteye yerleşemeyen gençlerimiz için yeni ve sağlam bir kapı olacaklarını iddaa etti.

 EDICCA Yurtdışı Eğitim Danışmanlık  Firması Bursa Temsilciliği yetkililerinden yapılan açıklama şu şekilde;

"Eğitim hayatının üniversite evresi; başta bölüm tercihi olmak üzere her basamağı ile öğrencilerimiz için hayati önem taşır. Ülkemizde gençlerin büyük bir kısmı sınav sonuçlarına göre bölüm ve okul tercihi yapmakta hatta hayallerini bir kenara bırakıp kariyerlerine ilk adımı atmaktadır. Yıl kaybetme korkusu ve başarısızlık fikri ile puan olarak en yakın oldukları bölümlere ikna olan öğrencilerin büyük bir kısmı sınav koşulu gözetilmeyen yurtdışı eğitim olanaklarından haberdar değil. Yurtdışı eğitim sanılanın aksine maddi olarak da ülke sınırları içerisinde farklı bir şehirde eğitim almaktan veya özel okullarda burssuz eğitim almaktan daha ucuz. Yurtdışı eğitimi doğru yönlendirmeler ile her geçen gün ülkemizdeki öğrencilerin daha fazla tercih ettiği bir eğitim modeli haline gelmiştir. Bizlerin de Edicca olarak ilk hedefi tam olarak bu doğru yönlendirmedir.

Edicca Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı 52 farklı şehirdeki temsilcilikleri ile öğrencilerine birebir hizmet sunmayı amaçlayan bir eğitim kurumu olarak 13 yılı aşkın bir hizmet tecrübesine sahiptir. Yurtdışı eğitimi konusunda deneyimli ve bilgili ekibimiz tüm danışanlarının memnuniyeti için güçlü referansları ile tüm hizmetlerinde yüksek kaliteyi amaç edinmiştir. Edicca olarak öğrencilerimizin kariyer adımlarını kendi hayallerindeki yolda atmalarını hedefliyor ve bunu sağlamak için kurduğumuz iş birlikleri ile engelleri bir bir ortadan kaldırıyoruz. Sınavsız üniversite fikri ile çıktığımız yolda kaliteli eğitim amacını da unutmadan ilerliyoruz. Dünya çapında iş birliği içerisinde olduğumuz eğitim kurumlarını; öğrencilerimizin mezuniyet sonrası hiçbir problem yaşamaması amacıyla özenle seçerek, bugün onlarca üniversiteye temsilcilik sağlayan bir Eğitim Danışmanlığı Kurumu halini aldık."

YÖK denkliği;

 Edicca Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Yüksek Öğrenim Kurumu 2016 kararı doğrultusunda ülkemizde hiçbir denklik sorunu yaşanmayan dünya sıralaması üniversiteleri ile işbirliği içerisinde tüm öğrencilerimizin hak ettiği kaliteli eğitimi almasını sağlıyoruz. YÖK’ün 2016 kararına göre QS World Rankings tarafından yıllık olarak hazırlanan Dünyanın En İyi Üniversiteleri sıralaması dâhilinde yer alan ilk 1000 üniversitenin sağladığı diploma ülkemizde sınav şartı gerekmeksizin denk sayılır. Bununla birlikte okul ilk 500 de yer alıyor ise ülkemiz üniversitelerine yatay geçiş hakkı tanınır. 

Edicca Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak iş birliği içerisinde olduğumuz Al Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi son yıllarda ülkemiz öğrencilerinin en fazla talepte bulunduğu okulların başında gelmektedir. QS World Rankings 2020 güncel sıralamasında dünyanın en başarılı üniversiteleri arasında 207. sıraya yükselmiş olan kalite ve başarı ödüllü bir üniversite olarak Al Farabi Üniversitesi Kazakistan’ın ve tüm Orta Asya’nın en büyük ve en köklü üniversitesidir. Avrupa standartlarının üzerinde eğitim vermeyi hedefleyen Al-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi mezunlarına  Avrupa Birliği`nin ilgili Eğitim Komisyonu Kararları doğrultusunda onayı gerçekleşmiş  Mavi Diplomayı sunmaktadır. Yani Al Farabi Kazak Ulusal Üniversitesinden mezun olan öğrencilerimizin diplomaları ülkemizde sınav şartı olmaksızın denk olmakla birlikte uluslararası geçerliliğe de sahiptir. Bu standartlarda bir eğitime sınav koşulu olmaksızın ulaşabilmek ise öğrencilerimizin çok ilgisini çekmektedir.

Aynı zamanda Al Farabi Üniversitesi yüksek başarı sıralaması sayesinde ikinci sınıftan itibaren öğrencilere ülkelerine yatay geçiş imkânı da tanımaktadır. Lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam 50.000 kadar öğrencisine 100 hektar üzerine kurulmuş ülkenin en büyük kampüsünde eğitim vermektedir. Al Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi zengin sosyal olanaklara sahip bir üniversitedir. Büyük ve içerik yönünden çok zengin bir kütüphanesi, fakülte bünyesinde bulundurduğu müzeleri, internet ve iletişim merkezleri, spor merkezleri, geniş kapsamlı yurtları, bilim evleri, yemek salonları, öğrenci tıp merkezleri ve sosyal tesisleri bulunmaktadır.

Edicca Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Al Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi iş birliği içerisinde olduğumuz sınavsız kayıt olma imkanı sunan dünya üniversitelerinden yalnızca biridir. Yine son yıllarda üniversite eğitimi için tercih edilen ülkeler arasında yükselişini sürdüren Rusya ve Ukrayna başarı ve kalite koşullarını sağlayan köklü üniversiteleri ile öğrencileri etkiliyor. Özellikle mühendislik hedefi ile yola çıkan öğrencilerimizden Ukrayna’da eğitim veren politeknik üniversiteler ile ilgili fazlaca talep alıyoruz. Örneğin; Ukrayna ve tüm Avrupa’nın en köklü politeknik üniversitesi olan aynı zamanda QS World Rankings sıralamasında ilk 1000 içerisinde yer alan Igor Sikorsky Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi en çok tercih edilen politeknik okulların başında gelmektedir. En çok talep alan Ukrayna okullarından bir diğeri ise; yine dünyanın en iyi 1000 üniversitesi arasında yer almakla kalmayıp aynı zamanda Avrupa Üniversiteler Birliği, Uluslararası Üniversiteler Birliği ve Avrupa Nükleer Eğitim Birliği gibi topluluklarda üye statüsüne hatta Avrasya Üniversiteler Birliği kurucu üyesi unvanına sahip V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi zengin fakülte ve bölüm seçenekleri ile kaliteli eğitimin Ukraynada ki bir diğer adresidir.

Edicca Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak işbirliği içerisinde olduğumuz bir diğer Rus okulu 1720’lerden bugüne Rusya’da öğretim hayatını sürdüren dünyanın en eski üniversitelerinden biri Saint Petersburg Devlet Üniversitesidir. Bu okulların tümü Rusça ve İngilizce dillerinde sağladıkları yetkinlik nedeni ile de tercih edilmektedir. Sınavsız kayıt imkanı sunan bu köklü Rus okullarından sonra yakınlık ve kültür benzerliği gibi sebeplerle tercih edilme oranını arttıran Azerbaycan okullarına da değinmek gerek.  Nahçıvan Devlet Üniversitesi YKS Tercih Kılavuzunda yer alan bir üniversite olarak hem sınav sonucu puanı ile hem Edicca aracılığı İle sınavsız olarak yerleşilebilecek onlarca bölüme sahip kapsamlı bir üniversitedir. YKS Tercih Kılavuzunda da yer aldığı için Nahçıvan Devlet Üniversitesi mezunları Türkiye’de hiçbir denklik problemi yaşamamaktadır.

Adı geçen eğitim kurumları başarı ve kalite standartları ile değerlendirip Edicca Danışmanlık olarak iş birliği için sağlamış olduğumuz sayısız dünya üniversitesinden yalnızca birkaçıdır. Tüm bu dünya üniversitelerinde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi ile birlikte birçok üniversite ile anlaşarak oluşturulmuş Lisans Tamamlama programları da öğrencilerimize sunulmaktadır.

Sınavsız Üniversite imkanı;

Yurtdışı eğitiminde değişen trendler ile öğrenciler tercihlerini sınavsız olarak hayallerindeki bölümü dünya standartlarında okuyabilecekleri üniversitelerden yana yaparken veliler hem kalite standartlarını hem de fiyat ortalamalarını göz ününde bulunduruyor. Biz de Edicca olarak bu kriterler çerçevesinde oluşturduğumuz anlaşmalı üniversiteler ağımızı her geçen gün geliştirmek adına araştırmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Deneyimli ve bilgili ekibimiz için öğrencilere en uygun üniversite seçeneğini bularak en doğru şekilde bu tercihi onlara sunmak sadece ilk adım. 

Edicca olarak gerçek anlamda danışmanlık hizmetinin tam olarak bu adımdan sonra başladığına inanıyoruz. Öğrencimiz kararını verdikten sonra sıra yasal prosedürlere geliyor. Edicca Yurtdışı Eğitim, bu adımda gerekli tüm işlemleri öğrenci adına tamamlama yetkisine sahip bir danışmanlık şirketi. Öğrencimizin vize ve tercüme işlemlerinden okul davet mektubu işlemlerine kadar tüm kayıt adımları tarafımızca gerçekleştirildikten sonra öğrenciye sadece yeni hayatı için yola koyulmak kalıyor. Öğrencimiz gittikleri ülkede havaalanında Edicca Yurtdışı Eğitim bünyesine bağlı temsilcilerimiz tarafından karşılanıyor. Kayıt aşamasında kararlaştırılan konaklama koşullarına göre temsilcimiz tarafından yerleşimi de sağlandıktan sonra okul tanıtımı tam anlamıyla başlıyor.

Temsilcimiz önce okul sonrasında şehir oryantasyonu için öğrencimize bulunduğu şehirde yaşam koşullarına uyum sağlaması için gerekli tüm bilgileri veriyor.  Zaman geçip öğrenci yeni hayatına adapte olduktan sonra da temsilcimiz ilgi ve alakası ile her an öğrencimize yanı başındaki danışmanlık hizmetine devam ediyor.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığında ‘en iyiye’ mottosu ile hedefini belirlemiş  olan Edicca Yurtdışı Eğitim,  gençlerin sınav yönlendirmeleri ile değil hayallerindeki meslek seçimlerine imkan sağlayarak  hayata doğru adımlar  atmalarını sağlamayı amaçlar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Öğrenci taşıyan midibüs şarampole uçtu11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:42
  • Organize suç örgütü çökertildi11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:13
  • Atama kararları yayımlandı11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:10
  • Eş zamanlı ‘Mahzen-42’ operasyonu11 Mayıs 2024 Cumartesi 09:35
  • Erdoğan, Bahçeli ile görüştü10 Mayıs 2024 Cuma 14:56
  • Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi10 Mayıs 2024 Cuma 14:51
  • Erdoğan’dan anayasa mesajı10 Mayıs 2024 Cuma 13:00
  • Erdoğan, Lula da Silva ile görüştü10 Mayıs 2024 Cuma 12:11
  • Bolat: Aldığımız kararın arkasındayız10 Mayıs 2024 Cuma 12:09
  • Bakan Güler, Al-Nabet'i kabul etti10 Mayıs 2024 Cuma 12:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78