• BIST 13501.55
  • Altın 6196.27
  • Dolar 47.3998
  • Euro 54.3794
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Simülasyonlar değil tecrübe önemli

Simülasyonlar değil tecrübe önemli
"Doktorunuzu photoshop yeteneğine göre değil, yaptığı ameliyat ve referanslarına göre seçin.

KBB Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar uyardı: "Doktorunuzu photoshop yeteneğine göre değil, yaptığı ameliyat ve referanslarına göre seçin. Burnunuzu bilgisayar programı değil, hekim yapacak!"

Burun estetiği için cerrah seçerken cerrahın simülasyon üzerinde yaptığı buruna mı, yoksa ameliyat olmuş hastalarının burunlarına mı bakarsınız? Doğru seçimi yapabilmek için her zaman yapılmış gerçek burunlara ve hastalara bakın, bilgisayarda yapılan tasarlanmış burunlar size yanıltmasın!

Kulak-Burun-Boğaz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar, bir burun ameliyatı planlarken bilgisayar simülasyonlarına ihtiyaç olduğunu ancak bu yazılımlarda gerçekleştirilen burunların, her zaman gerçeği yansıtmadığını belirtiyor. Dr. Denizhan Dizdar, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor:

PROGRAMLAR ARTIK CEBİMİZDE!

"Teknolojinin gelişmesi, hayatın her yönünde olduğu gibi tabii ki tıbbı da etkiliyor. Sosyal medyanın yeni iletişim yolu olduğu, cep telefonlarının günlük hayatın parçası olarak hayatımızda yerini aldığı, eskiden hayal olan pek çok şeyin günlük hayatın rutini olduğu bu dönemde doktorlar da yeni gelişmelere ayak uyduruyor. Eskiden ciddi bilgisayar gücü gerektiren uygulamalar artık elimizin altında, eskiden masaüstü bilgisayarlarla yaptığımız işlemleri cep telefonuyla yapabiliyoruz."

İŞLEMLER MİLİM MİLİM HESAPLANIYOR

"Doktorlar, teknolojik gelişmeleri takip ediyor ve hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için kullanıyor" diyen KBB Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Denizhan Dizdar, "Bunun en çarpıcı örneklerinden biri burun estetiği (veya tüm estetik operasyonlarda) kullanılan simülasyon programları. Cerrahlar artık hastalarıyla görüşürken veya estetik ameliyat planlaması yaparken bu simülasyon programlarını kullanarak yapılacak işlemleri milim milim hesaplayabiliyor. Hastalarının istekleri cerrahi sınırlar içerisinde gerçekçi projeksiyonlar olarak sunulabiliyor" diyor.

HER ŞEY MÜMKÜN İZLENİMİ VERİYOR

Dr. Denizhan Dizdar, "Bu durum ilk başta sınırsız bir özgürlük ve her türlü sonucun mümkün olduğu izlenimini verebilir ancak gerçek böyle değil" diyerek de uyarıyor: "Sonuçta estetik ameliyatların öncesinde bu simülasyonların yapılması, en azından hastanın beklentilerini doktorun anlayabilmesi açısından çok önemli. ,

Keşke ameliyatları yapmak da simülasyonlardaki kadar kolay olabilse... Sonuçta simülasyonda yapılan her değişimin cerrahi olarak bir karşılığı ve bir limiti var. Bu yüzden bu simülasyonlar uzman doktorunuz eşliğinde yapılmalıdır. Cerrah, yaptığı her değişikliğin sınırlarını ve sonuçlarını bilerek yapılabilecek en uygun burnu size gösterecektir. Yine unutmamak gerekiyor ki, burun estetiği için cerrah seçiminde cerrahın simülasyonlarında size vadettiği burun değil, yaptığı gerçek burunlar ve daha önce ameliyat olmuş hastalarının referansları doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ''Sessiz tehlike hepatiti önlemek mümkün.''28 Temmuz 2026 Salı 15:11
  • Hafta içi bitkisel hafta sonu et!28 Temmuz 2026 Salı 12:22
  • Yutulan diş macununa dikkat!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:48
  • Kaliteli Uykunun Sırrı Isı Yalıtımı25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:46
  • Kaslarınızı 4 adımda güçlendirin!25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:40
  • Zayıflama iğnesi kullananlara uyarı25 Temmuz 2026 Cumartesi 13:37
  • Hemoroid lazerle tedavi edilebiliyor23 Temmuz 2026 Perşembe 14:10
  • ''Sahte Alışveriş'' Akımı Dünyaya Yayılıyor23 Temmuz 2026 Perşembe 12:57
  • Dört saatten uzun yolculuklara dikkat!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:53
  • Sahte rezervasyon alarmı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:52
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43