• BIST 14779.93
  • Altın 6884.39
  • Dolar 45.403
  • Euro 53.3239
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Silifke'de en güzel 'batırık' yarışması düzenlendi

Silifke'de en güzel 'batırık' yarışması düzenlendi
MERSİN - Mersin´in Silifke ilçesinde 'Göksu Yılı' sloganıyla kutlanan 42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en güzel `batırık´ yarışması düzenlendi. Silifke Belediye B

MERSİN -
Mersin'in Silifke ilçesinde 'Göksu Yılı' sloganıyla kutlanan 42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en güzel 'batırık' yarışması düzenlendi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut etkinliklere katılan yabancı halk oyunları gruplarının bazı üyelerine batırık ikram etti. Yarışmada batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, servis şekli, kullanılan kaplar dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Yarışmada ise Ayşe Arslan birinci, Necla Topal ikinci, Gönül Göbekçi üçüncü oldu. Birinci 500 TL, ikinci 400, üçüncü ise 300 TL para ile ödüllendirildi.

Başkan Yardımcısı Ömer Savar, batırığın Silifke'de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olduğunu kaydetti.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43