• BIST 11000.26
  • Altın 4884.084
  • Dolar 41.3089
  • Euro 48.5996
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sıcaktan bunalan Adanalı çocukların imdadına portatif havuzlar yetişti

Sıcaktan bunalan Adanalı çocukların imdadına portatif havuzlar yetişti
Seyhan Belediyesi tarafından ilk kez uygulanan ‘portatif yüzme havuzları, termometrelerin 50’yi gösterdiği Adana’da çocukların imdadına yetişti.

ADANA (CİHAN)- Seyhan Belediyesi tarafından ilk kez uygulanan ‘portatif yüzme havuzları, termometrelerin 50’yi gösterdiği Adana’da çocukların imdadına yetişti.

Her yıl yaz aylarında onlarca boğulma vakası yaşanan Seyhan’da Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu tip acı olayların yaşanmaması için Türkiye’de ilk kez uygulanan bir projeyi hayata geçirdi. Seyhan’da ilk anda 30 ayrı mahalleye yürüme mesafesinde bulunan 10 ayrı noktaya portatif yüzme havuzları kuruldu. Okul bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzları, güvenlik görevlilerinin kontrolünde ve usta öğreticilerin gözetiminde hizmet veriyor. Havuzlardan 6-13 yaş arası çocuklar ücretsiz yararlanıyor.

İkinci etap çalışma kapsamında Fevzipaşa, Barış ve Aydınlar mahallelerinin merkezi noktasında bulunan Malazgirt Ortaokulu ile Yeşilyurt ve çevresindeki mahallelerin rahatlıkla ulaşabileceği Mehmet Akif Ortaokulu Bahçesi’nde portatif yüzme havuzları monte edildi ve yüzme hizmeti vermeye başladı.

HAVUZLAR TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Seyhan Belediyesi’nin okul bahçelerine kurduğu ve çocukların hem yüzme öğrenip, hem de sıcak havalarda serinleme fırsatı bulduğu portatif yüzme havuzları tam kapasiteyle hizmet veriyor. Uzman antrenörler eşliğinde hizmet veren havuzlar pazar günü hariç haftanın 6 günü açık. Sabah 10.00’da başlayan havuz hizmeti akşam 18.00’e kadar devam ediyor. Havuzlardan 6-13 yaş arası günlük ortalama 300 çocuk yararlanıyor.

PORTATİF HAVUZLAR HİJYEN KONTROLÜNDE TAM NOT ALDI

Seyhan Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez uyguladığı ve vatandaşların büyük beğenisini toplayan Portatif Yüzme Havuzu ayrıca hijyen denetimlerinden de tam not aldı. Günde üç kez hijyen yönünden denetlenen havuzlar İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da denetimden geçti. Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı halk sağlığı uzmanlarının kurulduğu günden bu yana iki kez denetlediği tüm portatif havuzlar temizlik yönünden tam puan aldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, havuzlarda yüzme eğitimi alan ve başarılı olan öğrencilere önümüzdeki günlerde düzenlenen törenle sertifikalarını verecek.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İBB'den Marmara denizine temizlik04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:25
  • İBB 72 bin hayata dokundu!04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:21
  • Çalışma ruhsatları iptal edilemeyecek04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:00
  • Koç üniversitesinden rekor yükseliş19 Ekim 2022 Çarşamba 15:33
  • Türkiye'de sağlığına kavuştu10 Ekim 2021 Pazar 11:06
  • Gururlandıran uluslararası ödül!25 Eylül 2021 Cumartesi 15:36
  • Türk Defnesi global pazara açılıyor19 Eylül 2021 Pazar 20:43
  • Ramazan’a özel gönül sohbetleri10 Mayıs 2019 Cuma 13:03
  • Başkan Aktaş Fethiyelilerle bir araya geldi16 Mart 2018 Cuma 14:06
  • İznik Gölü'nde balık bolluğu16 Mart 2018 Cuma 11:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43