• BIST 9286.13
  • Altın 4325.309
  • Dolar 39.418
  • Euro 45.656
  • Bursa 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Sertaslan’dan Marmarabirlik’e çağrı

Sertaslan’dan Marmarabirlik’e çağrı
“Marmarabirlik kötü gün dostluğunu göstermeli”

Türkiye’de sofralık zeytin denilince ilk akla gelen Gemlik’te üreticilerin sıkıntısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bursa haber...   

Çiftçiler zeytin fiyatlarının güncellemesini talep ediyor. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da Marmarabirlik’e çağrıda bulundu.   

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Marmarabirlik’e fiyatlarını güncelleme çağrısında bulundu. Başkan Sertaslan, zeytinde girdi mâliyetlerinin ekonomik göstergeler ile her gün arttığını ifade ederek, “Marmarabirlik sadece elini değil, göğsünü taşın altına koymasının zamanı geldi” dedi. 

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tarımda maliyetlerin gün geçtikçe arttığını belirterek, “Zeytin ağacı, Kuran-ı Kerim de ve nice kitaplarda geçen kutsal bir ağaç, Gemlik’te 2 milyon 650 bin zeytin ağacı var ve bunun yüzde 40’ına çiftçilerimiz bakmakta zorlanıyor. Zeytin ağacının bakılması için gerekli olan gübre ve ilaç fiyatlarına her gün ardı ardına gelen zamlarla çiftçilerimizin zeytinliğine bakamaz duruma geldi. Bu konuda acilen önlem alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin en büyük zeytin üretici kooperatifi olan Marmarabirlik’e çağrı yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik zeytini bu yıl ufak daneli oldu. 300 - 380 dane arası zeytinlerimizi üreticilerimiz şu anda toplamakta. Fiyatların güncellenmesini talep ediyoruz. Marmarabirlik’in bu sezon için açıkladığı fiyat listesi şu anda üreticilerin talebini tam olarak karşılamamakta. Bu yıl üreticilerimiz tarafından toplanan zeytinlerimiz genelde ufak daneli. Marmarabirlik’in açıkladığı fiyat listesinde kesintisiz olarak 320 dane zeytin 9 Lira 20 Kuruş olarak belirlenmiş. Gemlik’teki zeytincilerimizin birçoğu bu danelerde ürün toplamakta sıkıntı çekiyor. Talebimiz Marmarabirlik’in özellikle 300 ve üzeri danelerde fiyat güncellemesi yapmasıdır. Tüccarımız 9 liraya yağlık zeytini alıyor. Marmarabirlik’in zeytini bu fiyatlardan alması ve en az 9 liradan başlayan fiyatlarla güncellemesi gerekiyor. Çiftçilerimizin bu yıl ekonomik anlamda zor bir sezon geçireceği şimdiden belli oldu. Yaklaşık 8 kooperatifinde 3 bin üyesi bulunan ve zeytincilerin emekleriyle bugünlere kadar kendini taşımış Marmarabirlik’in tekrar bir fedakârlık yaparak fiyatları güncellemesi ve kötü gün dostu olduğunu göstermesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavru kedi, trafiği kilitledi16 Haziran 2025 Pazartesi 09:38
  • Bursa'da fuhuş operasyonu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:37
  • Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya bir destek daha16 Haziran 2025 Pazartesi 09:34
  • Öldürülen kadının paylaşımı yürek burktu16 Haziran 2025 Pazartesi 09:31
  • Islah çalışmaları bir kez daha durduruldu14 Haziran 2025 Cumartesi 11:00
  • Jandarmaya saldıran şahıs tutuklandı14 Haziran 2025 Cumartesi 10:54
  • Özdilek Park'ta yangın paniği!13 Haziran 2025 Cuma 12:25
  • Bursalı gençler, Nâzım Hikmet’i sahneye taşıdı13 Haziran 2025 Cuma 11:41
  • Bursalı kadınlar kaynak ustalığı yapacak13 Haziran 2025 Cuma 11:25
  • Bursa'da Altın dolandırıcılığı!13 Haziran 2025 Cuma 11:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43