• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Serdar Aziz imzayı attı

Serdar Aziz imzayı attı
Galatasaray'ın Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Serdar Aziz, 4 yıllık anlaşmaya imza attı.

Galatasaray'ın Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Serdar Aziz, 4 yıllık anlaşmaya imza attı. Sarı kırmızılı kulüp, başarılı savunmacı için Bursaspor'a 4,5 milyon Euro'nun yanı sıra Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal'ı verecek.

Galatasaray transferde ilk imzasını attırdı. Uzun süredir adı Beşiktaş'la anılan Serdar Aziz, 4,5 milyon Euro'nun yanı sıra Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal karşılığında Galatasaray'a 4 yıllık imza attı. Sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'le birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Serdar Aziz şu açıklamalarda bulundu:

"Benim için bugün harika bir gün çok mutluyum. Dünya devi bir kulüpte olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Buranın yeni sorumluluklar getireceğini biliyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah büyük hedeflere ve şampiyonluklara beraber koşacağız. Başkana teşekkür ediyorum. Transferimle çok yakından ilgilendi. Galatasaray için elimden geleni yapacağım. Tabii ki Galatasaray'ın uzun zamandır transferde benimle ilgilenmesi, bu imzayı atmamda çok büyük etken. Teklifler de aldım ancak bunlar önemli değil. Önemli olan nerede olduğum. Bu transferle ilgili olarak hem ben hem de ailem çok mutlu. Çok büyük bir kulübe geldim. Galatasaray'da olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunun dışında diğer takımlarla ilgili haberler beni çok ilgilendirmiyor."

Transferi konusunda kimseye danışmadığını ve başkan Dursun Özbek'in transferiyle çok ilgilendiğini belirten Serdar Aziz, transferinin çok doğru zamanda yapıldığını ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı:

"Daha önce de transfer teklifleri almıştım. O zamanlar yaşım daha gençti ve şu anda sorumluluk sahibiyim. Buraya Bursaspor'un kaptanı olarak geldim. Galatasaray için daha büyük şeyler yapabilirim çünkü daha tecrübeliyim. Şu anda benim için her şey yolunda. Lig tecrübemin olması da benim futbolumu olumlu yönde etkileyecektir. Transferimle ilgili olarak Fatih Hoca'yla herhangi bir görüşmem olmadı. Galatasaray'da oynamak her futbolcunun hayallerinden birisidir. Burada olmak çok güzel bir duygu. Galatasaray'a Galatasaray olduğu için geldim ben. Dış etkenler çok önemli değil. Bana hangi kulübün teklif yaptığı açıkçası çok önemli değil ve beni de ilgilendirmiyor. Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri bu transferin arkasında çok güçlü durdular. Tekrar hepsine teşekkür ediyorum."

Serdar Aziz'in imza töreninde açıklamalarda bulunan başkan Dursun Özbek de önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurulacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni bir sezona başlıyoruz. Performansımızı etkileyen eksiklerimizin tespiti çerçevesinde ve teknik kadronun raporları doğrultusunda yeni transferlerimize başladık. İlk transferimiz de Serdar Aziz. Kendisini uzun zamandır şahsen takip ediyorum. Galatasaray'a çok verimli olacağını düşünüyorum. Yeni takımında başarılar diliyorum hoş geldin diyorum. Teknik direktör konusunda geçtiğimiz dönemde Riekerink ve diğer teknik kadro vardı. Takımın sezon başından itibaren genel performansıyla alakalı bir rapor istemiştik ve bize rapor verildi. Bu doğrultuda aldığımız raporla eksiklerimizi gördük. Transferimizi de bu rapor doğrultusunda gerçekleştirdik. Teknik direktör konusunda önümüzde bir süreç ve bizi etkileyen birçok faktör var. Yarın CAS'tan haber bekliyoruz. Bu doğrultuda Galatasaray'ın yeni teknik direktörünü de açıklamış olacağız."

"TEKLİFLER VAR AMA SNEİJDER, MUSLERA VE PODOLSKİ'Yİ SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Sneijder, Muslera ve Podolski gibi isimlere teklif olmasına karşın bu oyuncuları satmayı düşünmediklerini de ifade eden Özbek, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Transfere büyük bütçeli ya da küçük bütçeli transfer olarak bakarsak yanlış bakmış oluruz. Geçtiğimiz sezonun teknik ekibinin raporu doğrultusunda eksiğimizi bilerek transfer yapacağız. Tabii ki yalnızca finansal değil performans menfaati olarak da hareket edeceğiz. Önümüzdeki sezona performansı çok yüksek bir kadro oluşturacağız.

Bütçe olarak sadece Galatasaray'ın değil Süper Lig'deki birçok kulübün sınırlaması var. UEFA tarafından bu belirtildi. Biz de transferlerimizi finansal durumu çok yüksek seviye sınırlarına çıkmadan hareket edeceğiz. Transferi yaparken futbolculara ödenen maaşları hesaplarken belli bir sınırı geçemiyoruz. Şu anda sınırdayız. Futbolculara keyfi olarak istesek dahi çok fazla paralar ödemeyeceğiz. UEFA'nın şartlarının ne kadar keskin olduğu zaten ortada.

Önümüzdeki sezon kadromuzda düşünmediğimiz bazı isimleri Bursaspor'a önerdik. Sercan zaten Bursa'da oynuyordu. Bilal ve Furkan var. Galatasaray'ın kadrosunda şu anda 40'a yakın oyuncusu var. Bu kadronun da belli bir seviyeye inmesi gerekiyor. Giden isimlere ödenen maaşlar da var. Bu şekilde düşünmek de gerekiyor.

Sneijder, Muslera ve Podolski, takımın iskeletini oluşturan isimler. Bahsedilen futbolcular içerisinde satılacak isim yok. Galatasaray çekirdek kadrosunu tutacak. Galatasaray hem taraftarına, hem camiasına, hem dünya futboluna en iyi performansı hazırlamak zorundadır. Zaten kulübün kuruluş amacı budur. Satılacak isimler her zaman olur ama hiçbir zaman omurgasını oluşturan futbolcuları satmaz."

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başpehlivan İsmail Balaban oldu14 Mayıs 2024 Salı 12:47
  • TFF, VAR kayıtlarını açıkladı14 Mayıs 2024 Salı 09:23
  • Drift sezonu Körfez'de açıldı13 Mayıs 2024 Pazartesi 14:28
  • Derbi tarihi belli oldu13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:01
  • Arda Güler, U14 Millileri ziyaret etti10 Mayıs 2024 Cuma 12:52
  • Kartepe'de nefesler tutuldu06 Mayıs 2024 Pazartesi 13:23
  • TFF'den imza açıklaması03 Mayıs 2024 Cuma 14:53
  • Togg, TUR’u 60. yılına taşıdı03 Mayıs 2024 Cuma 11:13
  • Süper Lig’de 35. hafta02 Mayıs 2024 Perşembe 10:55
  • Yeşilay Bisiklet Turu başlıyor02 Mayıs 2024 Perşembe 09:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78