• BIST 9240.9
  • Altın 4272.092
  • Dolar 39.6786
  • Euro 45.7303
  • Bursa 27 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 27 °C

“Sende doktor sıfatı mı var”

“Sende doktor sıfatı mı var”
isyan ettiren 'sıfat' tartışması
Çocuğunu muayene getiren Kiraz Y. adlı kadın, doktor Tuğçe Damla T. ile tartıştı ve, “Sende doktor sıfatı mı var” diyerek hakaret etti. Kavga mahkemeye taşındı. Hasta yakınına 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 
Takvim gazetesinin haberine göre, olay geçen yıl İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Polikliniği'nde meydana geldi. Kiraz Y. çocuğu kustuğu için panikledi. Henüz sırası gelmeden muayene odasına girdi. Bu sırada doktor Tuğçe Damla T. ise bir hastayı muayene ediyordu. Doktor, henüz kendi sırasının gelmediğini söyleyerek Kiraz Y.'den muayene odasından çıkmasını istedi. Ancak bu sırada çocuğu için endişelenen anne Kiraz Y. ile doktor Tuğçe Damla T. arasında tartışma yaşandı.
 
'AĞLAYARAK ÇIKTIM'
 
Doktor Tuğçe Damla T. görevi başında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturmanın ardından hasta yakını Kiraz Y. hakkında görevi başındaki kamu görevlisine hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 
Yaşanan bu tartışmalar dava dosyasına farklı iddialar şeklinde yansıdı. Acil servis doktoru şikayet dilekçesinde, "Muayene sırası 147'de iken 148 numaralı hastanın annesi içeri girdiği sırada hasta muayene ediyordum. Dışarıda beklemesini söyledim. Aniden içerideki hastanın yanında bağırıp 'Sende doktor sıfatı mı var, aynaya bak, böcek, maymun, geri zekalı' diye hakaret etmeye başladı" dedi.
 
Sanık olan Kiraz Y. ise savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, "Çocuğum kötü durumda olduğunu söyleyip lütfen bakar mısınız dedim, kendisi bana "Anneye bak anneye sen de anne sıfatı var mı" dedi. Ben de kendisine "Siz bana böcek gibi bakıyorsunuz. Beni insan yerine koymadınız, siz aynaya bakın siz de doktor sıfatı var mı" diyerek çocuğum kucağımda ağlayarak dışarı çıktım" diyerek ifade verdi.
Doktoru isyan ettiren 'sıfat' tartışması
 
KAMERA KAYDI ARAŞTIRILACAK
 
Davanın ilk duruşmasında karşılıklı tanıkları dinleyen mahkeme, şahit olarak belirtilen 2 kişinin zorla getirilmesine ve ayrıca olay yerini gösteren kamera kaydı olup olmadığının hastaneye sorulmasını isteyerek duruşmayı erteledi.
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 20 milyon öğrenci karne alıyor19 Haziran 2025 Perşembe 11:57
  • Katledilen Narin'in fotoğrafını yapıştırdı19 Haziran 2025 Perşembe 11:38
  • Zehirli etçil sarı kız o ilde görüldü19 Haziran 2025 Perşembe 11:37
  • Merdivende çocuğunu tekmeleyen cani adliyede19 Haziran 2025 Perşembe 11:34
  • Ölüm sayısı 2024 yılında 489 bin 361 oldu19 Haziran 2025 Perşembe 10:48
  • Konut satışları artıyor19 Haziran 2025 Perşembe 10:44
  • TBMM'de 'Talat Paşa' gerginliği19 Haziran 2025 Perşembe 08:03
  • Bakan Yerlikaya'dan o görüntülere ilişkin açıklama18 Haziran 2025 Çarşamba 19:02
  • Özel, Muharrem İnce'yi baba ocağına davet etti18 Haziran 2025 Çarşamba 13:03
  • Özdağ şükür namazını orada kıldı18 Haziran 2025 Çarşamba 11:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43