• BIST 9985.46
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Selvili cadde de 10 yıl sonra temel atıldı

Selvili cadde de 10 yıl sonra temel atıldı
2006 yılında heyalan ile çökmüştü
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında yaşanan heyelanın ardından İntam bloklarıyla birlikte çöken Selvili Cadde’de yaşanan sıkıntıyı 10 yıl sonra viyadükle çözüme kavuşturuyor. Çekirge’yi Hamzabey ve Muradiye bölgesine bağlayan Selvili Cadde’nin İntam blokları bölümündeki çöken kısmında 34 metre derinliğe inen kuyu temeller üzerine projelendirilen viyadük inşaatı, gerçekleştirilen temel atma töreniyle start aldı. Viyadük temelinin İntam inşaatları temeliyle birleşeceğini ve 2 projenin de aynı anda boy göstererek yıl içerisinde hizmete alınacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Selvili Cadde gidiş ve geliş çift yönlü olacak. İntam blokları da konut alanları, mağazaları, otoparkları ve 4 yıldızlı oteliyle Çekirge’ye ayrı bir değer katacak” dedi.
 
Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ulaşımdan çevreye, altyapıdan spora kadar her alanda önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Büyükşehir Belediye başkanı Altepe, kentin en prestijli bölgelerinden Çekirge’de 2006 yılında yaşanan heyelan sebebiyle çöken İntam bloklarının bulunduğu alanla ilgili dönüşüm çalışmalarının yanında Selvili Cadde sorununa da çözüm ürettiklerini söyledi
. Hatırlanacağı üzere bölgede yaşanan heyelanla birlikte istinat duvarları yıkılmış, İntam 95 ve 97 Bloklarıyla birlikte Selvili Caddenin bir kısmı da çökmüştü. İntam bloklarının bulunduğu alanın dönüşümle ilgili çalışmalar sürerken, bölgede inşaat başlamadan yol sorununu çözüme kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Çekirge’yi, Hamzabey ve Muradiye’ye bağlayan Selvili Cadde’nin çöküntü kısmını da viyadükle çözüyor. Toplam 7 milyon TL’ye mal olacak viyadük projesinin temeli, Çekirge İntam bloklarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.
 
23315_yhg_2337_201702131440.jpg
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, viyadük inşaatının başlamasıyla birlikte yıllardır çözülmesi gereken önemli bir sıkıntının daha ortadan kalkacağını dile getirdi. İntam bloklarının bulunduğu alanın dönüşümü için viyadüğün yapılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bizi en çok üzen hadiselerden biriydi. Çekirge’yi Hamzabey ve Muradiye’ye bağlayan, üstten geçen Selvili Cadde de heyelanda çökmüştü. Bu bölge ile ilgili projelerimizi hazırladık, ihalesini yaptık. Bugün de temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Yol viyadük şeklinde olacak. Mevcut zemine kadar ulaşan 34 metre uzunluğunda 2 metreye 8 metre ebatlarında kuyu temeller üzerine sağlam bir viyadük inşa edilecek. Temel inşaatları bitince, İntam projesinde de inşaat başlayacak. Selvili Cadde geliş gidiş olarak çift şeritli yapılacak. Hem İntam projesi hem de viyadük inşaatı birlikte bitecek. Bölgeye de ayrı bir değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 
. Selvili Cadde’nin İntam kısmının da yakın zamanda araç trafiğine açılacağını ve alternatif yollarla bütünleştirileceğini kaydeden Başkan Altepe, “Yakında buradan Sıcaksu mevkiine yapacağımız geçitle, bu bölge aynı zamanda Çelebi Mehmet Bulvarı’na bağlanacak. Oradan da Acemler Viyadüğü’yle Yunuseli’ne geçilip rahatlıkla Mudanya’ya gidilebilecek. Yine buradan aynı şekilde Beşyol Kavşağı kullanılarak Yıldırım Samanlı Caddesi’ne ulaşılmış olacak. Mevcut yollar kullanılmadan, Bursa boydan boya kat edilebilecek” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78