• BIST 11185.23
  • Altın 4873.113
  • Dolar 41.2817
  • Euro 48.9161
  • Bursa 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C

"Sektör için faizsiz kredi istiyoruz"

"Sektör için faizsiz kredi istiyoruz"
BEKSİAD'dan destek çağrısı

BEKSİAD, ülkemizdeki bebe ve çocuk giyimi üretiminin yüzde 80’ini, ihracatının da yüzde 60’ını gerçekleştiren üyeleri adına faizsiz kredi talebinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOBB ve BTSO’ya yönelik olarak BEKSİAD’dan yapılan çağrıda, KOBİ durumundaki üyeleri için “Zorlu geçeceği açık olan önümüzdeki 3 aylık sürede, KOBİ'ler için faizsiz bir kredi desteğine dönük adımların da atılması gerektiğini tüm KOBİ’ler adına kamuoyuyla paylaşmak isteriz” ifadelerine yer verildi.

İLK 3 AY ÖDEMESİZ 12 AY VADELİ KREDİ TALEBİ

Vişne Ticaret Bölgesi’nde faaliyette bulunan yüzlerce firmanın üyesi olduğu Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Geçirmekte olduğumuz bu zor zamanlarda üretim ve istihdamın korunması adına, bizler de sektör olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyor ve Hükümetimiz tarafından ekonomimizin ayakta kalabilmesi için sağlanan teşviklere destek veriyoruz” denildi.

Zorlu geçeceği öngörülen önümüzdeki 3 aylık sürede KOBİ'ler için faizsiz bir kredi desteğine ihtiyaç olduğunun altının çizildiği açıklamada, “Halihazırda kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan personellerin maaş ödemeleri,  mevcut çek ödemeleri, kira ödemeleri ile hammadde ve malzeme temini yapabilmek için ilk 3 ay ödemesiz, 12 ay vadeli, faizsiz finansman desteği talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43