• BIST 10924.53
  • Altın 5436.026
  • Dolar 42.2033
  • Euro 48.8868
  • Bursa 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Şehit Beycur ile teyzesinin oğlu PKK’lı İpek aynı mezarlığa defnedildi

Şehit Beycur ile teyzesinin oğlu PKK’lı İpek aynı mezarlığa defnedildi

ERZURUM (CİHAN)- Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yola döşenen mayının 19 Ağustos günü uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 8 askerle birlikte şehit olan Erzurumlu Recep Beycur ile Tunceli'de polisle çatışmada öldürülen akrabası PKK'lı Rıdvan İpek, Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya köyü mezarlığında 50 metre mesafe ile toprağa verildi.

5 Eylül’de Tunceli merkezinde polis karakoluna saldıran Rıdvan İpek, bir polisi şehit etmiş, çıkan çatışmada öldürülmüştü. Malatya Adli Tıp'tan yakınları tarafından alınan PKK'lı Rıdvan İpek'in cenazesi, 10 Eylül sabah saatlerinde doğum yeri olan Erzurum'un Karaçoban ilçesine bağlı Kırımkaya köyüne getirildi. Güvenlik güçlerinin önlem aldığı teröristin cenaze törenine HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar da katıldı. İpek, akrabası olan şehit Recep Beycur ile aynı mezarlıkta defnedildi.

Şehit Jandarma er Recep Beycur için düzenlenen cenaze töreni sırasında yaptığı konuşma ile Cumhurbaşkanı'na tepki gösterdiği için hakkında soruşturma açılan kuzeni Ömer Bulur, "Ben kardeşi kardeşe kırdırmayın diye bağırmıştım. Haklı çıkmam için birilerinin daha ölmesi mi gerekiyordu? Şehit olan Recep kuzenim, Rıdvan da dayımın oğlu. Recep ile Rıdvan aynı mahallede büyüyüp aynı okula gittiler. Recep ile Rıdvan birbirlerini çok severdi. Uzun yıllar gurbette de birlikte çalıştılar. Recep askere giderken Rıdvan PKK'ya katılmış. Artık bu kardeş kavgasına son verilsin." diye konuştu.

Öte yandan Siirt'te PKK'lı teröristlerin bombalı saldırıda Recep Beycur'un şehit haberini vermeye geldiklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 Eylül günü akrabası Kazım İpek tutuklanmıştı. Kazım İpek'in, PKK'lı Rıdvan İpek'in de amcası olduğu öğrenildi.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İBB'den Marmara denizine temizlik04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:25
  • İBB 72 bin hayata dokundu!04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:21
  • Çalışma ruhsatları iptal edilemeyecek04 Ağustos 2025 Pazartesi 01:00
  • Koç üniversitesinden rekor yükseliş19 Ekim 2022 Çarşamba 15:33
  • Türkiye'de sağlığına kavuştu10 Ekim 2021 Pazar 11:06
  • Gururlandıran uluslararası ödül!25 Eylül 2021 Cumartesi 15:36
  • Türk Defnesi global pazara açılıyor19 Eylül 2021 Pazar 20:43
  • Ramazan’a özel gönül sohbetleri10 Mayıs 2019 Cuma 13:03
  • Başkan Aktaş Fethiyelilerle bir araya geldi16 Mart 2018 Cuma 14:06
  • İznik Gölü'nde balık bolluğu16 Mart 2018 Cuma 11:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43