• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 29 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 32 °C

Savcı Karaca: Bir kısım yargı mensubu gücün üstünlüğüne yönelmiş

Savcı Karaca: Bir kısım yargı mensubu gücün üstünlüğüne yönelmiş
İSTANBUL - MİT TIR'ları ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Savcı Ahmet Karaca, cezaevinden mektup gönderdi. Ailesine teşekkür, meslektaşlarına da sitem eden Karaca, "B

İSTANBUL - MİT TIR'ları ile ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Savcı Ahmet Karaca, cezaevinden mektup gönderdi. Ailesine teşekkür, meslektaşlarına da sitem eden Karaca, "Bir kısım yargı mensuplarının hukukun üstünlüğüne değil, gücün üstünlüğüne yönelen bir yarış içinde olduklarını öğrendim." dedi.

Savcı Ahmet Karaca, terör örgütlerine silah taşıdığı iddia edilen MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Karaca, 34 gündür cezaevinde. Cezaevinden bir mektup yazan Karaca, yaşananlar karşısında susan, sinen ve güç peşinde koşan yargı mensuplarını da eleştirdi.

Karaca mektubunda şu ifadelere yer verdi: "34 gündür hürriyetimin çalındığı yerden sizlersizgeçen günlerde neler öğrendiğimi ilk defa paylaşıyorum.

İlk olarak aşırı duygusallığını bildiğim hayat arkadaşımın ne kadar yürekli ve güçlü olduğunu, oğlumun daha ayakları üzerinde duracağından emin değilken bu ağır yükün sorumluluğunu taşıyarak gücünü gözlerinden yaydığı bakışlarından taşıyarak, yaşları çok küçün ancak yürekleri çok büyük kızlarımdan oluşan bir ailem olduğunu öğrendim.

18 yıllık meslek hayatım boyunca beraber birbirimizi çok iyi tanıyabileceğimiz süre çalıştığım meslektaşlarımın düşüncelerini dahi açıklamaktan ne kadar çekindiklerini ve korktuklarını öğrendim.

Ülkemizde kökleştiği iddia edilen demokrasi ve hukukun üstünlüğünün akran koruyucu olduğunu öğrendim.

Meslektaşlarım diyemeyeceğim bir kısım yargı mensubunun hukukun üstünlüğüne değil gücün üstünlüğüne yönelen bir yarış içinde olduklarını öğrendim.

Bir kısım yargı mensubunun öyle ama! Hatta başımıza sıkıntı açacak ama! Böyle yapmak zorundayız, dediklerini, hak hukuk arayan dilekçelerimiz alan meslektaşlarımızın ellerinin titrediğini, yüz ifadelerinin değiştiğini, biran önce dilekçelerden kurtulmak için bir telaşla hareket ettiklerini öğrendim.

Bir insan hukuk aracı kılınarak özgürllüğünün ve geleceğinin nasıl çalındığını öğrendim.

Evet dostlarım, öğrendiğim öyle şeyler var ki... Şimdilik bunları paylaşmak istedim. Sizlerin bana olan inancı ve gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizleri seviyor, saygılarımı sunuyorum." CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43