• BIST 10954.5
  • Altın 4392.1
  • Dolar 40.7314
  • Euro 47.6687
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Sandık Başkanı, oy kullanma bitmeden sonuç tutanaklarını boş imzalattı

Sandık Başkanı, oy kullanma bitmeden sonuç tutanaklarını boş imzalattı
AYDIN - Aydın Efeler ilçesi Cumhuriyet İlkokulu´nda 2133 numaralı Sandık Başkanı, oy sayım sonunda imzalanması gereken tutanakları boş imzalattı. Bunu fark eden sandık müşahitleri bununla ilgil

AYDIN - Aydın Efeler ilçesi Cumhuriyet İlkokulu'nda 2133 numaralı Sandık Başkanı, oy sayım sonunda imzalanması gereken tutanakları boş imzalattı. Bunu fark eden sandık müşahitleri bununla ilgili tutanak tutularak deftere işlenmesini istedi. İlk başta buna karşı çıktığı öğrenilen Sandık Başkanı M. Ç.'nin yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda tutanak tutularak, sandık sonuç belgelerinin sayım yapılmadan imzalatıldığını deftere işledi.

Olay, Aydın Efeler ilçesi Cumhuriyet İlkokulu'nda oy kullanılan 2133 nolu sandıkta meydana geldi. 2133'nolu sandık başkanı M.Ç., oy sayımı bitmeden sonuç belgelerini görevlilere boş olarak imzalattı. Bunun fark edilmesi üzerine de tutanak tutuldu. Yapılan görüşmeler sonucunda da Sandık Başkanı, 23 adet tutanağı boş imzalattığını kabul etti. Bu da tutanakla, deftere işlendi.

Olayı doğrulayan ve tutanakta imzası bulunan A.A.G., "Sandık sonuç tutanaklarını sonuçlar açıklanmadan imzalattı, sayısını da bize söylemedi. Bunun yasak olduğunu söyledik, gerekli tutanağı tuttuk, deftere geçmesini istedik. Hakim beyle görüştükten sonra kabul etti." dedi.

D.D., ise şunları kaydetti: "Sandık Başkanı bazı belgeleri hakkımız olmasına rağmen vermemekte ve sayısı verilmemekte ısrar etti. Fakat biz tutanak tutup imzalayıp bunu söylediğimizde 'ben istersem deftere işlerim' dedi. Onun üzerine avukatlarla görüşeceğimiz, gerekli yerlere başvuracağımızı söyledik. Kendisi sonra gidip hakim beyle görüştüğünü söyledi. Ondan sonra gelip 'tamam' dedi, 'tutanağı deftere işleyeceğim' dedi. 'Sayısı şu kadar kağıdın' dedi. Sandık Başkanı, görevin sonunda imzalanması gereken sonuç tutanaklarını şimdiden imza attırdı."

Sandık Başkanı M.Ç, de yapılan işlemin gerekli yerlere iletildiğini ve bir sıkıntı olmadığını belirtti. CHP Aydın Milletvekili ve milletvekili adayı Metin Lütfi Baydar da 2133 nolu sandıkta oyunu kullanmıştı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sağlık Bakanı: "29 yaralıdan 19'unu taburcu ettik"11 Ağustos 2025 Pazartesi 11:08
  • Ekrem İmamoğlu: Kürtçe öğrenmeye gayret ediyorum11 Ağustos 2025 Pazartesi 10:28
  • Fatih Altaylı'ya yeni soruşturma11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:58
  • Yanıltıcı reklamlar 156 milyon lira ceza11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:50
  • Balıkesir sallanmaya devam ediyor11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:46
  • AFAD, Balıkesir depreminin ön raporunu yayımladı11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:28
  • Bakan Mehmet Şimşek'in acı günü11 Ağustos 2025 Pazartesi 09:26
  • Balıkesir'de korkutan deprem09 Ağustos 2025 Cumartesi 12:16
  • 1 milyona yakın keklik doğaya salındı09 Ağustos 2025 Cumartesi 12:13
  • Bakanlık su seferberliği başlattı09 Ağustos 2025 Cumartesi 11:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43