• BIST 13501.55
  • Altın 6226.78
  • Dolar 47.3827
  • Euro 54.446
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 17 °C

Saldırya Bursa'dan tepki!

Saldırya Bursa'dan tepki!
Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı Bursa'da kınandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı, CHP örgütlerince 81 ilde eşzamanlı yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Bursa haber...

Açıklamayı kamuoyu ile paylaşan CHP Bursa İl Başkanı  Hüseyin Akkuş, “Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir” dedi.

Kent Meydanı’ndaki basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Millet İttifakı’ndan İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ile İYİ Parti ilçe başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP’li ilçe başkanları, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, CHP geçmiş dönem milletvekilleri Kemal Demirel, İlhan Demiröz, belediye başkan adayları ile çok sayıda partili de katıldı.

CHP Bursa İl Başkanı  Hüseyin Akkuş, ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulduğunu belirterek. “Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı'ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır” dedi.

PROTESTO DEĞİL, ORGANİZE BİR EYLEM

Akkuş şunları söyledi:

“Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır.

Bursa haber...

Bu saldırının azmettiricileri bellidir:

Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse;

Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa;

Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in "İki büyük eserimden biri" dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır.”

Akkuş, toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahiplerinin bu hain saldırıda pay sahibi olduklarını vurgulayarak, “Askerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkârıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık, ayakta durmaya da devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Akkuş’uın açıklamasından satır başları şöyle:

TÜRKİYE'Yİ KORKU VE TERÖR ORTAMINA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA KARŞI UYANIĞINIZ

“Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. "Gün kızgın demiri soğutma günüyse" herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez.”

ANKARA VALİSİ VE İÇİŞLERİ BAKANI DERHAL ISTIFA ETMELIDIR

“Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar.

Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir.”

MILLI SAVUNMA BAKANI'NIN BAHSETTIĞI "MESAJ" NEDIR?

“Bu arada Milli Savunma Bakanı'na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, "O evi yakın" diye bağıran hainlere dönüp de "Mesajlarınızı verdiniz" demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir?

Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler.

Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz.”

NAZIM’DAN BİR DİZE OKUDU

Akkuş sözlerini Nazım Hikmet’ten bir dize okuyarak tamamladı:

“Eğer; hak haksızlıktan
yüce,

Sevgi nefretten üstün,

Aydınlık karanlıktan
güçlüyse,

Çaresi yok usta

BİZ KAZANACAĞIZ!”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43