• BIST 9524.59
  • Altın 2486.678
  • Dolar 32.5356
  • Euro 34.6863
  • Bursa 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Salda Gölü

Salda Gölü
Eşsiz manzarası büyülüyor
Salda Gölü hakkında bilgiler vererek başlayabiliriz; Burdur Salda gölünün etrafında ormanlık tepeler, kayalık araziler, alüvyal toprak gibi pek çok çeşitlilik mevcuttur. Biraz tuzlu ve karstik bir böl olan Salda Gölü Türkiye’nin en derin 3. Gölüdür.
 
 
Salda Gölü ününü Türkiye’de en temiz ve en berrak göl sulardan birine sahip olmasına borçludur. Hatta suyun temizliğinden ayrı suda ki pek çok mineralden dolayı insan cildine de şifa katar ve pek çok cilt hastası burayı tedavi amaçlı kullanır. Adeta doğa harikası olan Salda Gölünün hemen arka kısmında bulunan ormanda da pek çok canlı hayatı sürmektedir.Gölün kumsalının bembeyaz olması, suyunun renginin masmavi olması gibi güzelliklerinin yanında kendisini görmeye gelenlere sunduğu bir harika özelliği daha var; çamur banyosu…
 
salda-golu-681x330.jpg
 
Pek çok uzman tarafından gölde bulunan pek çok mineralden dolayı çamurunun cilde çok faydalığı olduğu söylenmektedir. Pek çok cilt hastalığına iyi gelen bu çamur sivilce, eklem ağrıları, sedef gibi problemleri olanlarda bu çamurla şifa bulmaktadır. Daha önce çamur banyosu yapmış olanların en çok şikâyet ettiği şey olan çamurdaki kötü koku ise bu gölün çamurunda yoktur. Hatta çamur banyosu yapanların söylediğine göre bu çamurun çokta hoş bir kokusu olduğudur.
 
salda-golu-resimleri-1.jpg
 
Göl yazın en sıcak aylarında sizi serinleten bir yer olduğu gibi kışında ziyaret edebileceğiniz pek çok güzellik sunmakta. Bu bölgede bulunan Salda kayak merkezi muhteşem Salda Gölü manzarasında kayak yapmanızı sağlayan bir merkez konumundadır. Bu merkezin bulunduğu tepe yaklaşık 4 ay karla kaplıdır ve kış turizmi için çok elverişlidir. Kayak merkezinde konaklama hizmetinin bulunmaması nedeniyle buraya bu merkezi ziyaret etmek için gelenler göl kenarında ki tatlı butik otelleri kullanmakta.
 
 
Salda Gölünde Neler Yapılır
 
Yeni evlenen çiftlerin balayında tercih ettikleri yerlerin başında gelen bu harika göl, Maldivlerin hayalini kurup gitme imkânı olmayanlar için Maldivleri ayağa getiren bir doğa harikasıdır adeta. Buraya gidip buradan arkadaşlarına resimler atanlar, arkadaşlarının Salda Gölü nerede? Sorusuna Maldivlerde diyerek cevap verse kimse bunun yalan olduğunu anlamayacaktır. Çünkü” Türkiye’nin Maldivleri ” ismiyle bilinen Salda Gölünün resimlerini Maldivlerin resimlerden ayırt etmek âdete mucize. Salda gölü; çevresi sit alanı olması nedeniyle ( yapılaşma yasak), sessiz, huzurlu ve tatili dinlenerek geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olmuştur.
 
Kafa dinlemek isteyenlerin yürüyüşe gittiği, tatile çıktığı yerlerden biri olan Salda Gölünde bu sıralar Su sporları ve yamaç paraşütünün de olması için çalışmalar başlatılmış durumda. Bu harika yere sadece fotoğraf çekmek için gelenlerinde sayısı bir hayli yüksek. Bu anlamda Salda Gölüne tatile veya gezmeye gidenlerin fotoğraf makinelerini unutmamalarını mutlaka tavsiye ederiz. Salda Gölünde suya girebilir, bembeyaz sahilinde yürüyüş yapabilir, eşsiz manzarası izleyebilir, Salda Gölü kamp alanında kamp yapabilir ve kışın çevresinde ki kayak merkezini ziyaret edebilirsiniz.
 
salda-golu-resimleri-2.jpg
 
 
 
 
Salda Gölü Kamp Yapmak
 
Gölünün çevresi sit alanı kabul edildiğinden buralarda yapılaşma kesinlikle yasak. Ancak hem gezmeye gelen insanların burada kalabilmesi, tatil yapabilmesi hem de bölgenin turizm açısından gelişmesini sağlamak adına 2 tane Salda Gölü kamp alanı bölgede mevcut. Salda Gölü kamp bölgesinde kaldığınızda ortaya çıkacak olan gerekli ihtiyaçlarınızı karşılayacak hemen hemen her şey düşünülmüş. Market, lavabo, tuvalet gibi imkânların bulunduğu kamp alanının en ilginç özelliği ise ücretsiz olması. Ayrıca bu kamp alanında mangal, kamp ateşi gibi şeylerin serbest olması da turizmcileri çeken ayrı bir noktadır.
 
Salda Gölünde Yüzülür mü ?
 
Eğer göle gitme şansınız olursa mutlaka ama mutlaka yüzmelisiniz. Bu gölde yüzenler iyi ki burada yüzmede ölmemişim tabirini kullanmaktan çekinmiyor. Salda Gölünde aynı kamp alanı gibi 2 adette plaj bulunmakta. Yeşilova Halk Plajı ve Salda Orman Plajı. Bu iki plaj yüzmeye en elverişli yerler. Hak verirsiniz ki ne olursa olsun burası bir göl yani bataklık olabiliyor bu yüzden gösterilen yerlerin dışında suya girmek tehlikeli olabilmekte. Ayrıca Orman Plajını tercih edenlerin 10-15 metreden fazla kıyıdan uzaklaşmasına pek izin verilmiyor. Bu uyarıları dikkate alıp yüzmek isteyenler için Salda Gölünde yüzmek tamamen tehlikesiz ve keyifli bir hal alıyor. Yeşilova Halk Plajı ve Salda Orman Plajı arasında 3 km mesafe bulunmakta. Bu bölgede haziran ve eylül ayları arasında yüzme sezonu açık olmakta.
 
Salda Gölü Nerede ve Nasıl Gidilir
 
Türkiye’nin Maldivleri olarak da bilinen Salda Gölü nerede? Salda Gölü Burdur ilimizin Yeşilova ilçesinde bulunmaktadır. Yeşilova ilçesinden bu göle gitmek isteyenlerin sadece 4 km yolculuk yapması yeterli olmaktadır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yılbaşı tatili için unutulmaz rotalar12 Aralık 2023 Salı 11:49
  • ‘Turistik Doğu Ekspresi’ seferleri başlıyor01 Aralık 2023 Cuma 13:30
  • Havayolu hakkında merak edilenler31 Ağustos 2023 Perşembe 14:53
  • Tatil çantanızda olması gerekenler26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:37
  • Dinozorların izinde tarihi yolculuk17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:29
  • 9 günlük tatile özel kültür turları24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:44
  • Karavan Festivali başladı19 Mayıs 2023 Cuma 14:47
  • Bodrum fuarların gözdesi oldu03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:37
  • Türkiye’nin gurme lezzetleri02 Mayıs 2023 Salı 10:08
  • THY uçağı acil iniş yaptı08 Nisan 2023 Cumartesi 13:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78