• BIST 9078.43
  • Altın 3990.092
  • Dolar 38.4387
  • Euro 43.6213
  • Bursa 13 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 21 °C

Sahte doktora 55 yıl hapis!

Sahte doktora 55 yıl hapis!
Bursa'da sahte diplomayla kekemelik tedavisi yapan şahsın cezası belli oldu

Bursa'da, sahte diploma ile açtığı kekemelik merkezine gelen 33 kişiyi tedavi etme vaadiyle dolandırmakla suçlanan tutuklu sanık Emre Nuri Korkut (40), toplam 55 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa haber...

Emre Nuri Korkut, Bursa’da 2018'de açtığı kekemelik ve konuşma bozuklukları merkezinde Azerbaycan Üniversitesi'nden mezun olduğunu, Pensilvanya Üniversitesi'nden de kekemelik ve dil patolojisi üzerine sertifikasının bulunduğunu belirterek, hastalarının güvenini kazanmaya çalıştı.

Ancak Korkut, bir hastasının şüphelenip ihbarda bulunması üzerine gözaltına alındı. Şüphelinin lise mezunu olduğu belirlenirken işyerinde yapılan aramada da sahte diplomalar, profesörlük ve doçentlik unvan belgeleri ele geçirildi. Emre Nuri Korkut, işlemlerinin ardından 22 Şubat 2018'de sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Ancak, Bursa Cumhuriyet Savcısı'nın itirazı üzerine Korkut, tekrar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BURSA'DA SAHTE DIPLOMA ILE ACTIGI KLINIKTE HASTALARI IYILESTIRME VAADIYLE DOLANDIRDIGI İDDİA EDİLEN EMRE NURI KORKUT 55YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.FOTO-BURSA-DHA (ARSIV)

Bursa haber...

'YAPTIĞIM İŞ, PROFESÖR OLMAYI GEREKTİRMEMEKTEDİR'

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında 'resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlarından açılan davada 33 kişinin şikayetçi olduğu Emre Nuri Korkut'un davasında karar çıktı. Duruşmaya Korkut ile avukatı ve bazı şikayetçiler katıldı. Korkut, ilk savunmasındaki, "Benim merkezimde asla sağlık engeli olan veya hastalıkla beraber kekeleyen birisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu durum profesör olmayı gerektirmemektedir. Ben gelen kişilerin öncelikle bana sordukları doktordan ziyade düzelecek miyim sorusuydu. Gelen kişileri en az 1 hafta süreyle ücretsiz deneme sürecine alıyorum, bu süreçte her şeyi şeffaf şekilde ödedikleri rakama kadar öğrenerek çalışıyorlar. Herhangi bir senet veya sözleşme yoktur. Ödeme yapmama şansları her zaman vardır" sözlerini tekrarladı.

BURSA'DA SAHTE DIPLOMA ILE ACTIGI KLINIKTE HASTALARI IYILESTIRME VAADIYLE DOLANDIRDIGI İDDİA EDİLEN EMRE NURI KORKUT 55YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILD FOTO-BURSA-DHA (ARSIV)

Son sözü sorulan sanık Emre Nuri Korkut, "Hakim bey, iki müşteki ile uzlaşmıştım. Diğer müştekilerle de uzlaşmak için tahliyemi istiyorum. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda 'basit dolandırıcılık' suçundan 33 şikayetçinin her birinden 1 yıl 8 ay hapis cezası olmak üzere sanığın toplam 55 yıl hapis cezasına çarptırılarak, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bursa'da tebliğciler pavyonda vaaz verdi30 Nisan 2025 Çarşamba 09:48
  • Bursa'da şafak operasyonu: 41 gözaltı30 Nisan 2025 Çarşamba 09:32
  • 2 kişiyi silah kabzasıyla darp etti30 Nisan 2025 Çarşamba 09:29
  • Bursa'da ölümlü kaza29 Nisan 2025 Salı 12:42
  • Başkan Mustafa Bozbey, görevdeki bir yılını değerlendirdi29 Nisan 2025 Salı 09:56
  • Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden uyarı26 Nisan 2025 Cumartesi 13:11
  • Erkan Aydın savcıya ifade verdi26 Nisan 2025 Cumartesi 12:56
  • Cinayet zanlısı böyle yakalandı26 Nisan 2025 Cumartesi 12:46
  • Bursa'da kaçak göçmen operasyonu!26 Nisan 2025 Cumartesi 12:44
  • Bursa’nın gastronomi haritası çıkarılıyor25 Nisan 2025 Cuma 14:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43