• BIST 10854.39
  • Altın 4392.701
  • Dolar 40.6693
  • Euro 47.043
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 25 °C

Saatlerce asılı kaldı!

Saatlerce asılı kaldı!
Avcılar ateş etti
Bursa'da ağaçtaki naylon poşete dolanıp asılı kalan leylek için (NAK) Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu. 5 saatlik çalışmanın ardından kurumuş ağacın dallarına çıkmanın imkanı olmayınca leyleği dolandığı ip haline gelen naylon poşete ateş eden avcılar kurtardı.
 
İlginç olay Merkez Osmangazi ilçesi Ahmetbey mahallesinde yaşandı. Kışı sıcak bölgelerde geçirip 6 ayın ardından yeniden Bursa semalarında görülen bir leylek, Yolaltı Mevkii'nde dere kenarındaki bir ağaca konmak istedi. Ağacın dalında bulunan naylon poşete takılan leylek ağaçta asılı kaldı.
 
Elma bahçesine gübre atmaya gelen Halil Göbel ağaçtaki leyleği farkedince itfaiyeyi arayıp haber verdi. Araçlarının o bölgeye giremeyeceğini söyleyen itfaiye ekipleri Göbel'i gönüllü arama kurtarma derneği NAK'a yönlendirdi. 5 kişilik ekiple bölgeye gelen NAK ekipleri ağacın bir bölümüne önce merdivenle çıktı.
 
 
Ancak kurumuş ağaca tırmanma imkanı olmayınca ekipler leyleğe yakın bir bölgeye ip atıp iple ağaca çıkmayı denedi. Büyük bir ustalıkla ağacın bir bölümüne iple tırmanmayı başaran kadın arama kurtarma uzmanı Pınar Bulmuş leyleğin bulunduğu bölgedeki dalların ince ve kurumuş olması nedeniyle bir süre sonra aşağıya inmek zorunda kaldı. Bu sırada kardeşini arayıp olay yerinden ayrılan Halil Göbel bir süre sonra eline aldığı av tüfeğiyle olay yerine geldi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43