• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Rusya ulusal güvenlik stratejisini değiştiriyor

Rusya ulusal güvenlik stratejisini değiştiriyor
MOSKOVA - Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD ve NATO´nun daha saldırgan hale geldiğini, değişen yeni tehditlere göre Rusya´nın ulusal güvenlik stratejisini değiştireceğini s

MOSKOVA - Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD ve NATO'nun daha saldırgan hale geldiğini, değişen yeni tehditlere göre Rusya'nın ulusal güvenlik stratejisini değiştireceğini söyledi.

Rus Krasnaya Zvezda gazetesi için bir makale kaleme alan Patruşev, ulusal güvenlikle ilgili temel prensipleri yeni tehditlere göre adapte edildiğini, stratejik planlama ile ilgili kilit belgelerin 2020 yılına kadar geçerli olan belgede değişiklik yapacaklarını vurguladı.

Arap Baharı, Suriye krizi, Irak'ta yaşanan gelişmeler ve Ukrayna sorununun yeni tehditlerin oluşmasına neden olduğunu vurgulayan Patruşev, "ABD ve NATO'nun Rusya'ya yönelik saldırgan tutumu giderek artıyor. Onlar saldırı potansiyellerini sınırlarımızın yanına kuruyorlar. Küresel füze savunma sisteminin kurulmasına yönelik tedbirler aktif bir şekilde yürütülüyor." dedi.

Askeri tehdit ve tehlikelerin enformasyon alanına kaymaya başladığına işaret eden Rus yetkili, dünyada lider ülkelerin ve çıkarlarının çatışmasının halk ayaklanmaları ve diğer araçların kullanılması ile dolaylı yoldan gerçekleştiğine dikkat çekti.

Patruşev, Rusya'nın askeri doktrinin savunma temelinde kalmaya devam edeceğini, ülkenin çıkarlarının korunması için tüm şiddet içermeyen unsurların tüketilmesinden sonra askeri yöntemlere başvurulacağını hatırlattı.

Rusya'nın askeri doktrini 2014 sonunda yenilendiğini ifade eden Patruşev, çok kutuplu dünya yapılanması ile ilgili sürecin devam ettiğini, ABD ve müttefiklerinin kendi üstünlüklerini korumaya yönelik girişimlerinin uluslar arası sistemde dengesizliğe neden olduğunu vurguladı. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43