• BIST 9141.31
  • Altın 4229.261
  • Dolar 39.6144
  • Euro 46.0192
  • Bursa 26 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Rusya, Mısır’ın Ortadoğu’da rolünün güçlenmesini istiyor

Rusya, Mısır’ın Ortadoğu’da rolünün güçlenmesini istiyor
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, komplike sorunların bulunduğu Ortadoğu bölgesinde Mısır’ın istikrar artırıcı rolünün güçlenmesini istediklerini söyledi.

 Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, komplike sorunların bulunduğu Ortadoğu bölgesinde Mısır’ın istikrar artırıcı rolünün güçlenmesini istediklerini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile bir araya gelen Narışkin, ABD öncülüğündeki bir kısım Batılı ülkelerin saldırgan politikalarının Ortadoğu’da krizi tetiklediğini ifade etti.

Rusya’nın Mısır’ı bölgede öncü ve güvenilir bir ortak olarak gördüklerini ifade eden Narışkin, “Biz Mısır’ın geniş ve komplike sorunların bulunduğu Ortadoğu’da ve geniş İslam dünyasında Mısır’ın istikrar artırıcı rolünün güçlenmesinden yanayız.” dedi.

Rusya parlamentosu Duma’da Sisi ile görüşen Narışkin, Suriye, Irak, Libya ve Yemen’de yaşanan sorunları örnek göstererek, “Dünyanın u en komplike sorunlarının olduğu bölgede ortaya çıkan krizler ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin pervasız ve saldırgan politikalarla ilişkili…” eleştirisi getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de yaptığı açıklamada, ülkenin son dönemde büyük zorluklarla karşılaştığını belirterek, “Mısır büyük bedeller ödedi. Başka yollar tercih etseydik, daha büyük bedeller ödemek zorunda kalırdık…” ifadelerini kullandı.

Sisi, Duma Başkanı Narışkin’i Kahire’ye davet etti.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Moskova’da temaslarda bulunan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’la görüştüğü, Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel güvenlik konularını ele aldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 26 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede ikili askeri, ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslar arası sorunların ele alınacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Hamaney: "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz"18 Haziran 2025 Çarşamba 10:40
  • İsrail, Tahran'da füze fabrikalarını vurdu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:35
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43