• BIST 9448.9
  • Altın 4229.913
  • Dolar 39.5846
  • Euro 45.9757
  • Bursa 28 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 25 °C

Rusya 2 günde 340 ton Avrupa gıda ürününü imha etti

Rusya 2 günde 340 ton Avrupa gıda ürününü imha etti
Rusya 2 günde 340 ton Avrupa gıda ürününü imha etti

 Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), ülkeye girişi yasaklı yaklaşık 340 ton Avrupa gıda ürününü sınırda imha etti. Ürünler arasında üzerlerinde 'Türkiye üretim' yazan sahte belgeli meyveler de bulunuyor.

Rosselhoznadzor’dan yapılan açıklamada, ülkenin çeşitli sınır kapılarında yasaklı Avrupa gıda ürünlerini taşıyan araçların durdurulduğu ve ürünlerin traktörların altında ezilerek imha edildiği kaydedildi. Ürünler arasında peynir, et, sebze ve meyvelerin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Belarus sınırında 'Türkiye üretim' yazan sahte belgeli 20 tondan fazla şeftali ve nektarin de imha edildi. Rosselhoznadzor Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko Cihan Haber Ajansı’na Belarus üzerinden getirilen ve üzerlerinde 'Türkiye üretim' yazan sahte belgeli 73 ton şeftali ve nektarini imha ettiklerini açıklamıştı. Alekseyenko,"Belgeleri inceledik. Türkiye’nin ilgili mercilerinin böyle bir belge vermediğini ortaya çıkardık. Dolayısıyla ürünlerin imha edilmesine karar verdik.” şeklinde konuşmuştu.

Sahte belgeli ürünler ile ilgili uyarıda da bulunan Alekseyenko, “Türk meslektaşlarımıza da sahte belgeler ile ilgili gereken inceleme ve araştırmanın yapılması ve bu yönde çalışmaların artırılması isteğinde bulunuyoruz. Rusya olarak Türkiye’de gıda ürünleri ile ilgili sertifika sağlayan ve onaylayan kurumlarla işbirliğimiz olduğu için bu tür sahte belgeleri ortaya çıkarabiliyoruz. Bu konuda yapılan çalışmalar ve işbirliğimizin artırılması ikili ekonomi ilişkilerinin yararına olacağını düşünüyoruz.” diye konuşmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla 6 Ağustos’tan itibaren Rusya Federasyonu’na sokulmaya çalışılacak tüm Avrupa ürünlerini sınır kapılarında imha edilecek. Ukrayna krizi nedeniyle 25 Haziran’da Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından, Rusya hükümeti de tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43