• BIST 9418.52
  • Altın 4264.199
  • Dolar 39.7576
  • Euro 46.4942
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Rus uzman: Türkiye´de yeni gelen iktidar Türk Akımı´na hayır demez

Rus uzman: Türkiye´de yeni gelen iktidar Türk Akımı´na hayır demez
MOSKOVA - Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Vakfı Başkan Yardımcısı Aleksey Grivaç, Türkiye´de yapılan parlamento seçimlerinin, "Türk Akımı" adlı boru hattı projesini etkilemeyeceğini söyledi. Rus

MOSKOVA - Rusya Ulusal Enerji Güvenliği Vakfı Başkan Yardımcısı Aleksey Grivaç, Türkiye'de yapılan parlamento seçimlerinin, "Türk Akımı" adlı boru hattı projesini etkilemeyeceğini söyledi. Rus uzmana göre Türkiye'de hangi iktidar gelirse gelsin Türk Akımı'ndan vazgeçmeyecek.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Rus enerji uzmanı, AK Parti'nin tek başına artık iktidar olmayacağını hatırlatarak, "Eskiden AK Parti tek başına iktidar idi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enerji dâhil bir çok projeler ile ilgili karar alma tekeline sahipti. Seçimlerden sonra durumun değişeceğini görüyoruz. Fakat Türk Akımı'nın Türk ekonomisinde oynayacağı rolünü göz önünde bulundurursak, hangi iktidar olursa olsun Türk Akımı'na hayır diyemez." diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla Türkiye'nin enerji köprüsü olacağını belirten Rus uzman, "Türkiye bu armağanı nasıl geri çevirsin? Uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Tabi ki riskler vardır. Sürecin uzaması ihtimali var. Örneğin proje ile ilgili sözleşme Ankara'nın isteği ile Türkiye'de parlamento seçimleri sonrasına ertelendi. Bakalım koalisyon çalışmaları nasıl olacak? Eğer geleceği düşünürsek Türk Akım için siyasi bir riskin olmamasını bekliyoruz. Fakat olumsuz siyasi senaryolar olursa sadece Türk Akımı'nın kaderini değil, olası yeni Ortadoğu realitesini düşünmemiz gerekecek." dedi.

Türk Akımı'nın gerçekleşmemesi için ABD'nin Türkiye ve Yunanistan'a baskılar yaptığını vurgulayan Rus uzman, "Türkiye'ye Washington'un baskı yaptığını biliyoruz. Tabii Bulgaristan ve Yunanistan'la kıyaslamada Türkiye'ye baskı yapmak kolay değil. Türk Akımı'nda Avrupalıları kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmeye davet ediyoruz. Avrupa ve ABD'in doğalgaz ihtiyacı bir birinden farklı konular. Avrupa'nın doğalgaza ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Türk Akımı boru hattı projesi, Rus gazını Karadeniz üzerinden Güney Avrupa'ya taşıması öngörülüyor. Gazı Türkiye-Yunanistan sınırına taşıması öngörülen Türk Akımı'nın 2016 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43