• BIST 13292.93
  • Altın 6270.85
  • Dolar 47.4007
  • Euro 54.7539
  • Bursa 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

'Rohingya' kelimesini ilk kez kullandı!

'Rohingya' kelimesini ilk kez kullandı!
Papa 'Rohingya' kelimesini ilk kez kullandı!
Bangladeş'in başkenti Dakka'da 16 Arakanlı Müslüman sığınmacıyla bir araya gelen Papa Franciscus, ilk kez "Rohingya" kelimesini telaffuz etti.
 
Bangladeş'i ziyaret eden Papa Franciscus, ilk kez Arakanlı Müslümanların etnik adı "Rohingya" kelimesini kullandı.
 
Myanmar ziyareti sırasında "Rohingya" (Arakanlı Müslüman) kelimesini kullanmaktan kaçınan Papa, Bangladeş'in başkenti Dakka'da, 16 Arakanlı Müslüman sığınmacıyla bir araya geldiği görüşme sırasında "Rohingya" kelimesini ilk kez telaffuz etti.
 
Myanmar'daki zulüm ve katliamlardan kaçarak sığındıkları Bangladeş'te Cox's Bazar'daki sığınmacı kampında kalan Arakanlı Müslümanların ellerini sıkan Papa, bir tercüman vasıtasıyla onların hikayelerini dinledi.
 
Arakanlı Müslüman sığınmacılardan katlandıkları tüm acılar adına bağışlanma dileyen Papa, içinde bulundukları zor durum karşısında "dünyanın kayıtsızlığı" için özür dileyerek, ilk kez "Rohingya" kelimesini kullandı.
 
Papa, "Belki sizler için çok şey yapamıyoruz ancak trajedinizin kalplerimizde yeri var. Sizi incitenler ve en önemlisi dünyanın kayıtsızlığı için affınızı diliyorum." dedi.
 
 
Papa, Myanmar ziyaretinde Arakanlı Müslümanların etnik adı "Rohingya" kelimesini kullanmaktan kaçınmış, bunun yerine "Arakan eyaletinden mülteciler" ifadesini tercih etmişti.
 
Papa Franciscus, Myanmar ziyaretinde Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii ile bir araya gelmiş, Arakanlı Müslümanların hedef olduğu zulüm ve katliamlardan bahsetmemişti.
 
Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizlik
 
Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'da zulüm ve katliamlardan kaçarak Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların sayısı 620 bini geçti. Köyleri tamamen yakılan Arakanlı Müslümanlardan binlercesinin katledildiği belirtiliyor.
 
Myanmar ordusunun etnik temizliğe dönüştürdüğü saldırılarda 300'e yakın köy, ordu ve fanatik Budistler tarafından yok edilirken, 600 binden fazla Arakanlı Müslüman dağlık bölgeler, nehir ya da deniz üzerinden Bangladeş'e kaçtı, on binlercesi de kaçmanın yolunu arıyor. Arakan'da 1970'lerde yaklaşık 2 milyon Müslüman'ın yaşadığı tahmin edilirken, sistematik saldırılardan kaçış nedeniyle bu sayı 350 binin altına geriledi.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 15 yaş altına sosyal medya yasaklandı!23 Temmuz 2026 Perşembe 12:32
  • İran Savaşının Maliyeti 37,5 Milyar Dolar!22 Temmuz 2026 Çarşamba 11:55
  • ABD İran'a yeni saldırı dalgası başlattı21 Temmuz 2026 Salı 10:55
  • Rusya, Karadeniz’de yük gemisini vurdu20 Temmuz 2026 Pazartesi 12:37
  • Trump, Çin'i 2020 seçimlerine müdahale etmekle suçladı18 Temmuz 2026 Cumartesi 12:23
  • Hollanda'da "su kıtlığı" ilan edildi18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:57
  • ABD ordusu: Son saldırı dalgası tamamlandı16 Temmuz 2026 Perşembe 11:01
  • Rusya'dan Kiev'e füze saldırısı!16 Temmuz 2026 Perşembe 10:58
  • "ABD ile görüşme planlanmıyor"15 Temmuz 2026 Çarşamba 20:22
  • ABD Saldırılarında 2 Ölü, 260'tan Fazla Yaralı15 Temmuz 2026 Çarşamba 16:18
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43