• BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Rafadan Tayfa İnegöl'de

Rafadan Tayfa İnegöl'de
Teknolojik tayfa, İnegöllü çocuklarla buluştu...

Sevilen çizgi film Rafadan Tayfa’nın sahne gösterisi 'Teknolojik Tayfa', çocukların teknoloji konularında farkındalığını arttırmak için başlattığı 10 günlük Bursa turnesi çerçevesinde İnegöllü çocuklarla buluştu.

Bursa haber...   

Nikah dairesi önündeki gösteride geleceğin teknoloji yıldızları ve aileleri keyifli dakikalar yaşadı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, özellikle çocukların severek izlediği Rafadan Tayfa çizgi filminin sahne gösterisi Teknolojik Tayfa’yı Bursa turnesine çıkardı. çocukların teknoloji konularında farkındalığını arttırmak hedefiyle başlattığı 10 günlük Bursa turnesi çerçevesinde Teknolojik Tayfa ekibi pazar günü İnegöl’e geldi. Çocukları milli ve özgün teknolojiye teşvik etmek için hazırlanan Teknolojik Tayfa’ya, İnegöllüler büyük ilgi gösterdi. Ücretsiz olan Teknolojik Tayfa gösterisine kimi çocuk babası ve annesiyle, kimi çocuklar dedeleri, anneanneleri ve babaanneleriyle katıldı. Bu özelliği ile gösteri adeta 2 yaştan 85 yaşa kadar üç kuşağın bir arada kaliteli vakit geçirmesine imkan sağladı. Bilim ve teknoloji meraklısı çocuklar; Rafadan Tayfa çizgi filminde yer alan Sevim, Hale, Akın, Mert, Kamil, Hayri ve Teknolojik Tayfa’ya özel olarak tasarlanmış Hayrimatör karakterleri ile şarkılar söyleyip eğlenirken, bilim ve teknoloji konusunda ilgili alanlarda farkındalık kazandı. Köklerden göklere 

Teknolojik Tayfa, Milli Teknoloji Hamlesi hedefine uygun olarak çocukları merkeze alan ve onların bakış açısı ile hazırlanan bir sahne gösterisi. Robotik kodlama otonom araçlar, astronomi, yapay zeka, gibi başlıklarda yerli ve milli üretimin öneminin vurgulandığı gösteride, bu alanlardaki tarihi birikiminin geleceğe aktarılması felsefesi işleniyor. Teknolojik Tayfa’da, günümüz dünyasına ışık tutan bilim insanlarına atıflar yapılarak çocuklara şarkılar eşliğinde eğlenirken öğrenme fırsatı sunuyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78