• BIST 9141.31
  • Altın 4307.369
  • Dolar 39.6341
  • Euro 45.9172
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Putin-Obama zirvesinde Suriye, Ukrayna pazarlığı

Putin-Obama zirvesinde Suriye, Ukrayna pazarlığı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Kurul toplantısı için 28 Eylül’de gideceği New York’ta ABD Başkanı Barack Obama ile uzun aradan sonra ilk kez bir araya gelecek. Moskova ve Washington’dan yapılan açıklamalarda zirve teyit edilirken, gündemin

MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Kurul toplantısı için 28 Eylül’de gideceği New York’ta ABD Başkanı Barack Obama ile uzun aradan sonra ilk kez bir araya gelecek. Moskova ve Washington’dan yapılan açıklamalarda zirve teyit edilirken, gündemin Suriye ve Ukrayna olacağı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Kurul toplantısı için 28 Eylül’de gideceği New York’ta ABD Başkanı Barack Obama ile uzun aradan sonra ilk kez görüşecek. Moskova ve Washington’dan yapılan açıklamalarda zirve teyit edilirken, gündemde Suriye ve Ukrayna olacağı belirtiliyor.

Peskov açıklamasında, “Doğal olarak, Suriye öncelikli olacak. Zaman kalırsa Ukrayna da görüşülür. Ancak Ukrayna görüşmeleri Normandiya Dörtlüsü’nün (Rusya, Ukrayna, Fransa, Almanya) 2 Ekim’de Paris’te yapacakları toplantılarda ele alınacak…” bilgisini verdi.

UKRAYNA’DA BARIŞ, SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜN BAĞLI

Esed’in hemen görevi bırakması talebinden geri adım atan Washington’ın Rusya’nın politikalarına yaklaşması görüşmede uzlaşma sağlanacağına dair umutları artırıyor. Bölgede bulunan Kürt yönetimler konusunda iki başkent arasında görüş ayrılığı bulunmuyor. Suriye görüşmelerinde sağlanacak başarının, Ukrayna krizinin çözümüne de katkı sağlaması bekleniyor. Aksi yöndeki bir gelişme ise Doğu Ukrayna’da savaşın yeniden başlamasına neden olabilir.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise günlük basın toplantısında Putin’in talebi üzerine görüşmenin yapılacağını, en önemli konunun ise Ukrayna olacağını söyledi. Earnest’e göre Obama görüşmede Rus liderden Ukrayna’da ateşkesi sağlayan Minsk Anlaşması’nın şartlarına uymasını isteyecek.

Esed’e destek verilmesinin kaybedilecek bir yatırım olduğuna değinen Earnest, Obama’nın Putin’i IŞİD’le mücadelede koalisyona davet edeceğini söyledi.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • İsrail nükleer tesislere saldırdı19 Haziran 2025 Perşembe 10:42
  • Trump: "Yapabilirim de, yapmayabilirim de"18 Haziran 2025 Çarşamba 18:55
  • Hamaney: "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz"18 Haziran 2025 Çarşamba 10:40
  • İsrail, Tahran'da füze fabrikalarını vurdu18 Haziran 2025 Çarşamba 10:35
  • ABD, İsrail Büyükelçiliğini 3 gün kapatıyor18 Haziran 2025 Çarşamba 10:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43