• BIST 10372.04
  • Altın 4843.947
  • Dolar 41.3226
  • Euro 48.481
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 21 °C

Putin, Erivan´da sözde soykırım anıtına sarı gül bıraktı

Putin, Erivan´da sözde soykırım anıtına sarı gül bıraktı
MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, soykırım iddiasının 100´üncü yılında Erivan´da düzenlenen törenlere katıldı. İlk olarak Sözde Ermeni Soykırım Müzesi-Enstitüsü´nü ziyaret eden Put

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, soykırım iddiasının 100'üncü yılında Erivan'da düzenlenen törenlere katıldı. İlk olarak Sözde Ermeni Soykırım Müzesi-Enstitüsü'nü ziyaret eden Putin, burada hatıra defterini imzaladı.

Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve diğer devlet erkanı ile birlikte düzenlenen törende anıta sarı gül bıraktı. Liderlere ellerinde ülke bayrakları ile çocukların eşlik etmesi dikkat çekti.

Interfax'ın verdiği bilgiye göre soykırım iddiası törenlerine Rusya, Fransa, Sırbistan ve Kıbrıs Rum Kesimi lider seviyesinde olmak üzere 60 ülkeden temsilci katıldı.

Törende yapılan konuşmada Rusya'nın sözde 'soykırımı' 14 Nisan 1995'de kabul eden üçüncü ülke olduğu belirtildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan eşi Rita Sarkisyan ile birlikte törene katılan yabancı konukların taziyeleri kabul etti. Yabancı konuklardan sonra anıta çelenk bırakan Sarkisyan bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra kürsüye gelen Sarkisyan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ermenilerin soykırıma maruz kaldığını iddia etti.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43