• BIST 10960.31
  • Altın 4377.342
  • Dolar 40.7261
  • Euro 47.2918
  • Bursa 33 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 28 °C

“Puta tapanlardan olmayalım”

“Puta tapanlardan olmayalım”
Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nur Artıran

Şefik Can Uluslararası Mevlana Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nur Artıran, çağımızın hastalığının kanser değil, önyargı olduğunu söyledi. Fes Tasavvuf Kültürü Festivali kapsamında Berlin’de düzenlenen ve Endülüs ruhunu tanıtmayı amaçlayan bir programa katılan Artıran, günümüz insanının en büyük eksiğinin başkalarını dış görünüşüne bakarak veya kendi anlayışı çerçevesinde yargılayıp karalaması olduğunu söyledi. Nur Artıran, dış görünüşe bakıp karar vermenin Mevlana’nın deyişiyle ‘puta tapmak’ olduğunu söyledi.

İnsanların birbirine saygı ve sevgisinin kalmadığını ifade eden Artıran, Avrupa’da yaşanan İslamofobi konusunda da ilk görevin Müslümanlara düştüğünü söyledi. Artıran şöyle konuştu: “Bugün İslam dendiğinde insanlar korkuyor. Gerçek Müslümandan korkulmaz. Haklı olarak insanlar bakıyor ve gördüğü şekliyle konuşuyor. ‘Neden böyle söylüyorlar?’ demek yerine biraz dönüp kendimize bakmamız gerekiyor, biz nasıl bir hayat yaşadık, nasıl bir Müslümanlık sergiledik ki, insanlar bizden korkuyor, hâlbuki Müslüman cümle azalarından emin olunan kimse demektir.”

İslamiyet’in tertemiz bir yol olduğunu hatırlatan Artıran, “Bu yolu kirletmişsek, temizlemesi bize düşer. Şekle, surete önem verdiğimiz kadar, İslamiyet’in hakikatine de dikkat etmeli, İslam âlemini İslamiyet’in manasına yönlendirmeliyiz ki, emin olunan bir ümmet olalım” dedi. Artıran, “İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğü en güzel olan bir tarzda sav” ayetini hatırlattı ve emin bir ümmet olmak için Hz. Muhammed’in (as) yolunu tavsiye etti.

Arıtman şöyle konuştu: “O zaman görürsün aranızdaki o düşmanlık dostluğa çevrilir. Peygamberimizin kötülüğü kötülükle defettiği görülmüş müdür? Ayetle kötülüğü sabit Ebu Cehil’e, Ebu Leheb’e dahi Peygamberimiz’in (as) kötü zan beslediği, kötülük ettiği görülmüş müdür? Peygamber tarihi incelensin, Efendimiz’in (as) bir canı incittiği görülmüş müdür?" 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye-Kazakistan arasında 20 önemli anlaşma30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:09
  • Suriye ve İsrailli yetkililer Paris'te25 Temmuz 2025 Cuma 10:22
  • Irak'ta yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56
  • Eş-Şara: "Hepimiz bu toprakların ortağıyız"17 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43