• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Bursa 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

PS Plus mı, Game Pass mi?

PS Plus mı, Game Pass mi?
Oyunfor, 2022 yılında yeni nesil oyun konsollarının sizler için derledi...

Satış portföyünde 85’ten fazla uluslararası oyun firmasını barındıran dijital oyun mağazası oyunfor.com, 2022 yılında yeni nesil oyun konsollarının hangi aşamaya geldiğini ve hangi konsolun ne gibi avantajlar sunduğunu sizler için derledi.

PlayStation 5

Kuşkusuz ki Sony’nin PlayStation serisi -özellikle Türkiye’de- popülaritesini hiç yitirmedi. Firmanın yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 de gerek dünyada, gerekse Türkiye’de halen lider konumda. Dahası, tüm dünyada çok ciddi bir stok sıkıntısı yaşanıyor.

Önceki versiyonuna kıyasla devrimsel bir yenilik sunmamasına ve çok geniş bir oyun portföyüne sahip olmamasına karşın PS5, Sony’nin son dönemde yaptığı atılımlarla çok parlak bir gelecek vadediyor.

PS5’in en iyi özel oyunları

PS5’i tercih etmeniz için en önemli neden, oyunları olsa gerek. Bunlardan ilk dikkat çekeni Ratchet & Clank: Rift Apart; akıl almaz görselliği, rengarenk dünyası ve eğlenceli oynanışı ile PS2 döneminde tanıştığımız Ratchet ve robot arkadaşı Clank, son derece eğlenceli bir oyun deneyimi sunuyor.

PS5’in güçlü oyunlarından bir diğeri de Spider-Man: Miles Morales. Yeni nesil grafikleri ve uzun oyun süresi ile Manhattan’da ağ atılmadık köşe bırakmayacaksınız.

PS4’te çok beğenilen ve devamının geleceği uzun süre önce duyurulan Horizon serisinin son oyunu, Horizon: Forbidden West de kaçırılmaması gereken PS5 oyunlarından. Oyun, mekanik canavarların istila ettiği uçsuz bucaksız bir dünyada yüksek tempolu bir aksiyonu vadediyor.

Kaçırılmaması gereken son üç oyunu da; Ghost of Tsushima: Director’s Cut, Gran Turismo 7 ve elbette God of War oluşturuyor. Japonya’nın Edo dönemine döndüğümüz Ghost of Tsushima’nın başından kolayca kalkamayacak, Gran Turismo 7’de gerçek bir yarış deneyimi yaşarken çevrenizden gözünüzü alamayacak ve eşsiz yakın dövüş mekaniğiyle öne çıkan God of War’da İskandinav tanrılarına meydan okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. 

PS5 online abonelik modelleri

PlayStation’da birkaç ay öncesine kadar -PS4’ü de kapsayacak şekilde- sadece tek bir online abonelik modeli bulunuyordu: PS Plus. Şimdi ise standart PS Plus aboneliğinin (‘Essential’ adıyla yayında) yanına PS Plus Extra ve PS Plus Deluxe adıyla iki abonelik daha eklendi; PS Now servisi de PS Plus aboneliğine yedirildi.

PS Plus Essential karşılıklı online oyun oynama ve her ay Sony’nin sunduğu birkaç oyunu ücretsiz biçimde kütüphanenize ekleme olanağı sağlıyor. Extra aboneliği buna ek olarak 400-500 adet arası oyuna istediğiniz zaman erişebilmenize, Deluxe aboneliği ise tüm bunların üzerine PS1, PS2, PS3 ve PSP sistemlerinin en iyi 340 oyununu oynamanıza olanak tanıyor.

Xbox Series X|S

Microsoft’un iddialı bir şekilde ‘oyun konsolu’ pazarında bulunmasına olanak tanıyan Xbox serisi, yeni nesilde iki modelle varlığını sürdürüyor: X ve S modelleri. Firmanın Xbox Series X adıyla bilinen en donanımlı ve güçlü konsolu geleceğe yatırım yapmak isteyenler için tercih edilebilecek bir model. Nispeten daha ucuz olan Xbox Series S ise donanım açısından biraz daha zayıf kalsa da tüm Xbox oyun kütüphanesine erişmenize olanak tanıyor.

Xbox X|S'in en iyi özel oyunları

Yarış oyunlarını sevin ya da sevmeyin; Xbox’ın en iyi oyununu oynamadan ‘Xbox sahibiyim’ dememelisiniz. Uzun süredir konsolun en iyi oyunlarından biri olan Forza Horizon serisi, beşinci oyunuyla birlikte çıtayı en üst noktaya taşıdı. 

Yine ‘Xbox’ denilince akla gelen en ünlü serilerden biri Halo. Doğal olarak serinin son halkası da Xbox X|S’in en güçlü oyunlarından: Halo Infinite. Oyunda bir kez daha Master Chief’in kontrolünü alıp dünyayı kurtarmaya çalışıyoruz.

Ve elbette Gears 5... Microsoft’un elindeki en kuvvetli silahlardan biri olan Gears 5, Xbox X’te resmen görsel bir şölen sunuyor. Üstelik 120 Hz desteği ile...

Xbox online abonelik modelleri

Microsoft, 2002 yılından beri online oyun oynamak için Xbox Live Gold aboneliği istiyor. 2022 yılında da bu durum devam ediyor fakat bu sistem yıllar içerisinde gelişti ve her ay farklı birçok oyunu oyuncuların kütüphanelerine bedava olarak eklemelerine izin verdi.

Microsoft’un uzun süre önce hayata geçirdiği, ‘Netflix’ modeliyle işleyen Game Pass aboneliği, firmayı bu alanda -keskin bir şekilde- Sony’den ayırmayı başardı. Aylık veya yıllık abonelik olanaklarıyla Game Pass üyesi olduğunuzda hem 100’ü aşkın oyuna bedava erişim sağlıyor, hem de birçok yeni ve popüler oyunu çıktığı gün oynama imkanına kavuşuyorsunuz. Game Pass’in üç farklı modeli olması biraz kafaları karıştırabilir: Aboneliğin; Xbox, PC ve Ultimate gibi çeşitleri bulunuyor. Eğer çok sıkı bir oyuncuysanız Ultimate seçeneği size tüm kapıları açıyor: Bu sayede; hem, Xbox Live Gold, hem konsol, hem PC, hem de EA Play aboneliğine ulaşabiliyorsunuz. Adlarından belli olduğu üzere diğer seçenekler de sadece konsol veya sadece PC oyunlarına bedava erişim imkanı sunuyor.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kadınları etkileyen siber tehditler11 Mart 2024 Pazartesi 10:18
  • Telefonunuzu bırakamamanızın 5 nedeni11 Mart 2024 Pazartesi 10:10
  • Sosyal medyada bunları paylaşmayın11 Mart 2024 Pazartesi 09:45
  • Dolandırıcılar KOBİ'leri hedef aldı09 Mart 2024 Cumartesi 10:04
  • Dolandırıcıların hedefi Oscar töreni08 Mart 2024 Cuma 13:34
  • Oyun satışları yükselişte07 Mart 2024 Perşembe 17:09
  • Warcraft Rumblede 4. sezon başlıyor06 Mart 2024 Çarşamba 15:16
  • Siber güvenlik uzmanı bulmak zorlaşıyor05 Mart 2024 Salı 12:29
  • Yükselen teknolojilerin işletmelere etkisi04 Mart 2024 Pazartesi 11:00
  • 2024 yılının dijital tehditleri04 Mart 2024 Pazartesi 09:19
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78