• BIST 10366.16
  • Altın 4349.519
  • Dolar 40.3482
  • Euro 46.9244
  • Bursa 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Polislerin gözaltı süreci 8. gününe girdi

Polislerin gözaltı süreci 8. gününe girdi
İSTANBUL - Yolsuzluk soruşturmalarında görev alan ve aralarında bağımsız milletvekili adayı olan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu polislere yöneli

İSTANBUL - Yolsuzluk soruşturmalarında görev alan ve aralarında bağımsız milletvekili adayı olan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 emniyet mensubunun gözaltı süreci 8. gününe girdi. Geçtiğimiz Pazartesi günü gözaltına alınan polisler, Cuma sabahı adliyeye getirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 29 kişi bir hafta önce Pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Savcılık sorguları emniyette yapılan polislerin tamamının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verilmişti. Polisler Cuma sabahı İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. O günden beri polislerin mahkeme sorguları devam ediyor.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemi 4. gününde de sürerken 3 kişinin kaldığı kaydedildi. Polislerin gözaltında tutulma süresi ise toplamda 8. gününde.

Yolsuzluk soruşturmalarında görev aldıkları için gözaltına alınan polislere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 'suç örgütü kurmak', 'örgüt üyesi olmak', 'siyasal casusluk', 'resmi evrakta sahtecilik', 'kişisel verileri usulsüz kaydetme', 'bilgisayar verilerini silme' suçlamaları yöneltiliyor.
CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Mansur Yavaş ‘adaylık’ sorusunu yanıtladı17 Temmuz 2025 Perşembe 11:20
  • LGS skandalında 29 kişi hakkında soruşturma!17 Temmuz 2025 Perşembe 11:15
  • Balıkesir'deki orman yangını sürüyor17 Temmuz 2025 Perşembe 10:25
  • Özgür Özel hakkında yeni soruşturma17 Temmuz 2025 Perşembe 06:45
  • DEM Parti heyeti Bakan Tunç'la görüştü16 Temmuz 2025 Çarşamba 12:39
  • Şile Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı16 Temmuz 2025 Çarşamba 11:25
  • "Faladdin" ve "Binnaz"a soruşturma16 Temmuz 2025 Çarşamba 10:56
  • 10 ilde 5 ayrı organize suç örgütüne baskın16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:51
  • Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:47
  • Dışişleri Bakanlığı'nda operasyon16 Temmuz 2025 Çarşamba 09:40
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43