• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Pereira: Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile devam edeceğiz

Pereira: Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile devam edeceğiz

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "İki takım da iyi oyunculardan kurulu takımlar. Maçın bir anındaki bir hata ile her an her şey değişebilir diye düşünüyorum. Dolu bir stadyumda güzel bir atmosfer altında oynanacak karşılaşmadan 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. Bu galibiyet bizim için son derece önemli olacaktır. Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile devam edeceğiz." dedi.

Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax ile yarın oynayacakları maçtan önce sarı lacivertli futbolcu Josef de Souza ile Amsterdam Ajax Arena Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Brezilyalı oyuncu Souza, takımları adına büyük ve önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını söyledi.

"TEK İSTEĞİMİZ GALİBİYET"

Her oyuncunun böyle karşılaşmalarda oynamayı, sahada olmayı isteyeceğini belirten Souza, "Avrupa Ligi gibi önemli bir organizasyonda geleneği olan, aynı bizim gibi uzun yıllardan beri süre gelen geleneği olan Ajax gibi önemli bir takımla karşılaşacağız. Maç boyunca üstün taraf olmak istiyoruz. Tek isteğimiz galibiyet. Eğer galip gelir isek, Türkiye için önemli bir galibiyet olacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Souza, şu anda kendisini çok iyi hissettiğini de belirterek, "Kendime çok dikkat ediyorum. Takıma faydalı olabilmek için her zaman en üst düzeyde kalmaya çalışıyorum. Şu anda 26 yaşındayım ve fizik kondisyon problemi yaşayacağımı düşünmüyorum. Fiziksel anlamda kendimi iyi hissediyorum. Sezon sonuna değin bu performansımı sürdüreceğim." dedi.

"AMSTERDAM ARENA'DAN AJAX KARŞINDAN 3 PUAN İLE AYRILMAK İSTİYORUZ"

Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak istediklerini aktaran Portekizli teknik adam Pereira ise Ajax maçının kendileri açısından son derece önemli bir maç olduğunu söyledi. Pereira, şöyle konuştu:

"Birbirini iyi tanıyan iki takım karşı karşıya gelecek. Çünkü bu iki takım bundan iki hafta önce İstanbul'da karşı karşıya gelmişlerdi. Her iki takım da oyun içerisinde kendi inisiyatifini almayı seven takımlar, kendi oyununu oymayı seven takımlar. Ve taktik açıdan ne yapmasının gerektiğini çok iyi bilen iki takımın mücadelesi olacağını düşünüyorum. Biz yarın karşımıza çıkabilecek zorlukların neler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Maç içerisinde Ajax bize ne tür zorluklar yaşatabilir, hangi dakikalarda neler olabilir bunu gayet iyi bilerek sahaya çıkacağız.

İki takım da iyi oyunculardan kurulu takımlar. Maçın bir anındaki bir hata ile her an her şey değişebilir diye düşünüyorum. Dolu bir stadyumda güzel bir atmosfer altında oynanacak karşılaşmadan 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. Bu galibiyet bizim için son derece önemli olacaktır. Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile devam edeceğiz."

"VAN PERSİE TECRÜBESİ AJAX KARŞINDA AVANTAJ"

Robin van Persie konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Pereira, "Fenerbahçe, Ajax karşısında Arena Stadyumu'nda 3 koridoru da kullanacak. Fenerbahçe tek bir tarafı kullanacak diye bir şey yok. Robin van Persie konusunda, gençlik size bazı avantajlar getirir. Ama tecrübede bazı avantajlar getirir. Her ikisinin hem avantajları, hem de dezavantajları vardır. Ama bu seviyeye gelen oyuncular kaç yaşında olurlar ise olsunlar, ne kadar genç olurlar ise olsunlar Hollanda gibi bir ülkede Hollanda'nın karakteristik özelliği olarak çok erken yaşta eğitimlerini iyi bir şekilde alıp, üst takımlara çıktıkları için, zaten her yaşta oyun oynamayı başarıyorlar. 18 yaşında iyi bir eğitim alarak erken yaşlarında A takıma geliyorlar. 20 yaşında ise tecrübeli oyuncular oluyorlar. Ajax takımı böyle bir avantajlı takım. Robin van Persie'nin yarın akşam tek bir avantajı olabilir sahada. Bu tecrübe ve kalitesi ile yarın Ajax karşısında takıma büyük yardımcı olacağını umuyorum." şeklinde konuştu.

"SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEYEN BİR TAKIMIZ"

Fenerbahçe takımı olarak hiçbir karşılaşmaya beraberlik için çıkmadıklarını söyleyen Victor Pereira, "Hedefimiz kesin her maça 3 puan için çıkarız. Ajax'ın oynadığı futbol gibi bizim futbolumuzda pozitif bir futbol. Her gün daha da kendini geliştirmeye çalışan, takım halinde kendi futbolunu ileriye götüren bir yapıdayız. Bizim futbolumuz topa sahip olup rakibi dengesizleştirmek istiyoruz. Rakibin oyununu bozarak gol atmayı düşünüyoruz. Bizim çalışmalarımız daha fazla gol atabilmek için. Biz pozitif bir futbol oynayan ve daha da kendini geliştiren bir futbol takımıyız. Sürekli kendimizi her maç sonunda geliştiriyoruz. Takım olarak iyi bir yerdeyiz. Bizler takıma göre oyunumuz ayarlıyoruz Biz Amsterdam Arena'dan Ajax karşısından galibiyetle ayrılmak istiyoruz." açıklamasını yaptı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TFF’nin yeni başkanı belli oldu19 Temmuz 2024 Cuma 10:28
  • TFF'de Genel Kurulu heyecanı18 Temmuz 2024 Perşembe 13:02
  • Tırmanmada 5. Ayak Bursa'da18 Temmuz 2024 Perşembe 12:01
  • Mbappe, Real Madrid'de16 Temmuz 2024 Salı 14:34
  • Messi, kariyerinin 45. kupasını kazandı15 Temmuz 2024 Pazartesi 14:03
  • UEFA'dan Karaoğlan'a görev15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:59
  • Lamine Yamal, tarihe geçti15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:24
  • Arjantin şampiyon oldu15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:19
  • Copa America'da final heyecanı13 Temmuz 2024 Cumartesi 12:13
  • TFF'de başkanlık seçimine 3 aday12 Temmuz 2024 Cuma 15:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78