• BIST 9276.41
  • Altın 4219.024
  • Dolar 39.8844
  • Euro 46.7326
  • Bursa 34 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 29 °C

Pegida´nın eski sözcüsü Müslümanlardan özür diledi

Pegida´nın eski sözcüsü Müslümanlardan özür diledi
BERLİN - İslam ve göçmen karşıtlığı ile binlerce taraftar toplayan ancak bir süre önce dağılma sürecine giren Pegida´nın eski sözcüsü Kathrin Oertel Müslümanlardan özür diledi.Facebook sayfası

BERLİN - İslam ve göçmen karşıtlığı ile binlerce taraftar toplayan ancak bir süre önce dağılma sürecine giren Pegida'nın eski sözcüsü Kathrin Oertel Müslümanlardan özür diledi.

Facebook sayfası üzerinden bir video yayınlayarak özrünü görüntülü olarak dile getiren Oertel göçmenlere ve Müslümanlara yönelen kışkırtıcı kampanyada kendisinin de rolünün olduğunu vurgulayarak "Tüm göçmenlerden ve Müslümanlardan özür diliyorum." dedi.

Geçen yıl binlerce kişi ile birlikte sokağa çıkarak "Batı'nın İslamlaştırılmasına karşı" konuşmalar yapan Kathrin Oertel, "Düşman oluşturmaktan vazgeçmek gerek. Barış, diyaloga hazır olmak demektir. Önyargıları ancak diyalog aracılığıyla ortadan kaldırabiliriz. Küçük çapta barışı sağlayamazsak dünya barışını nasıl sağlayacağız. Karşımızdakini suçlamadan önce kendimize bakalım. Halkın bölünmesine, kişisel saldırılara son verilmelidir." şeklinde konuştu.

Almanya ve Avrupa'daki göçmenleri ve iltica başvurusu yapmış kişileri sorunların nedeni olarak görmenin doğru olmadığını belirten Pegida Hareketi'nin eski sözcüsü 11 dakika süren videoda göçmenler ile Müslümanlardan özür dilerken şu ifadeleri kullandı: "Tüm göçmenlerden ve öncelikle de ülkemizde barış içinde yaşayan, entegre olmuş ve yasalarımız ile kültürümüze saygı duyan tüm Müslümanlardan özür diliyorum!"

Şu ana kadar yaklaşık 70 bin kişinin izlediği videoda, Kathrin Oertel, "Mantıklı olun! Halk olarak bölünmeye izin vermeyelim. Ne siyasi olarak ne ulus olarak ne de dini açıdan bölmeyelim. Birlikte hareket etmezsek, küçük olayları büyütürsek, bunu gerçekleştiremeyiz. Problemlerin sonuçlarını değil sebeplerini konuşmamız lazım ve bu konuda bize yardımcı olacak herkese ihtiyacımız var. Gelecekte mantıklı olun! Bu hikayenin özeti budur." diyerek her insanın belli bir gelişme süreci geçirdiğine işaret etti ve yapılan hatayı gidermek için gelecekte elinden geleni yapacağını söyledi.

Dresden'de ortaya çıkan İslam ve yabancı karşıtı Pegida'nın eski sözcüsü Kathrin Oertel geçen aylar içinde bazı değişimler geçirdi. Oertel, Pegida'nın kurucusu Lutz Bachmann ile görüş ayrılığına düşmüş, Bachmann'ın aşırı sağ görüşlü olmasından dolayı hareketten ayrılmıştı. Ocak ayının başında Pegida'dan ayrıldıktan sonra kendisiyle birlikte hareketten ayrılanlarla "Avrupa için doğrudan Demokrasi" adlı bir inisiyatif grubu kurdu. Pegida üyesi Rene Jahn ile birlikte Mart ayının başında bu inisiyatiften de ayrıldı. Oertel video mesajında barıştan yana etkinlikler düzenlemekten de söz etti. CİHAN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İran’da MOSSAD ajanı idam edildi23 Haziran 2025 Pazartesi 11:04
  • İran Dışişleri Bakanı Rusya’da23 Haziran 2025 Pazartesi 08:33
  • Trump: 'Bombayı ellerinden aldık"23 Haziran 2025 Pazartesi 08:31
  • İran halkı sokakta: "Teslimiyet yok, ABD ile savaş"23 Haziran 2025 Pazartesi 07:18
  • Suriye'de kiliseye saldırı: 20 kişi öldü23 Haziran 2025 Pazartesi 06:24
  • İran’da MOSSAD operasyonu21 Haziran 2025 Cumartesi 10:33
  • Kremlin: 'Rejim değişikliği kabul edilemez"20 Haziran 2025 Cuma 11:36
  • İran, Beerşeba kentini vurdu20 Haziran 2025 Cuma 10:31
  • ABD ve Almanya'dan İsrail’e 14 uçak yardım20 Haziran 2025 Cuma 08:53
  • İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı: 65 yaralı19 Haziran 2025 Perşembe 10:53
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43