• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bursa 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C

Paşabahçe İstanbul'a kavuştu

Paşabahçe İstanbul'a kavuştu
Kılıçdaroğlu: Ekrem Başkan, bütün engelleri aşıp, amaca ulaşma konusunda çok başarılı...

İBB iştiraki Şehir Hatları, 1952 üretimi 70 yaşındaki Paşabahçe Vapuru’nu, 566 yıllık Haliç Tersanesi’nde restore etti. Paşabahçe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir törenle, 2010 yılından bu yana ayrı kaldığı İstanbul’a kavuştu. “Bir tarihi yeniden yaşatmak olağanüstü güzel bir şey” diyen Kılıçdaroğlu, “Ekrem Başkan, bir konuda çok başarılı; bütün engelleri aşıp amaca ulaşma konusunda, son derece başarılı” dedi. Haliç Tersanesi’nin geçmiş döneme ait 2019 yılı cirosunun 1 milyon lira olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu da, “2021 yılında, geçen yıl itibariyle bunu 132 milyona çıkarttık. Burası, bir gemi inşa edemez hale gelmişti. Ama artık kendi deniz taksilerini üreten, birçok kompozit yolcu gemisinden römorköre, kılavuz tekne inşasına kadar, geleceğe dönük fırsatlarını ortaya koyan önemli bir imalat yapan tersaneye döndü” ifadelerini kullandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2010 yılında Şehir Hatları filosundan düşürülen 1952 üretimi tarihi Paşabahçe Vapuru’nu, 70’nci yaşında restore etti. Dünyanın en eski tersanesi 566 yıllık Haliç Tersanesi’nde, İBB iştiraki Şehir Hatları tarafından yeniden yolcularına kavuşturulan Paşabahçe için, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında düzenlenen tören; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, milletvekilleri, belediye başkanları ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

KILIÇDAROĞLU: “BİR TARİHİ YENİDEN YAŞATMAK OLAĞANÜSTÜ GÜZEL BİR ŞEY”

“Bir tarihi yeniden yaşatmak olağanüstü güzel bir şey” diyen Kılıçdaroğlu, “Ulusları ulus yapan, onların tarihleridir. Kent yapan da o kentin kendi tarihidir. Eğer yöneticiler, kendi yaşadıkları veya yönettikleri kente yabancılaşırlarsa, tarihi de unutmuş olurlar. Bu bağlamda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın İstanbul'un tarihini yeniden restore edip, ortaya çıkarması, olağanüstü güzel bir olay. Yerebatan Sarnıcı’nı yine birlikte açmıştık. Bir anlamda dünyanın merkezi gibi gördüm orayı. Zaten üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış olan bir İstanbul'un neresini kazırsanız, neresine el atsanız, mutlaka bir tarih çıkıyor” ifadelerini kullandı. Geçmişte 12 yıl boyunca İstanbul Göztepe’de ikamet ettiği bilgisini paylaşan Kılıçdaroğlu, bu nedenle Şehir Hatları vapurlarının kendisi için de önemli olduğuna vurgu yaptı. Vapur anılarına konuşmasında yer veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“EKREM BAŞKAN; İSTANBULLU SİZİ GÖRÜYOR”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Bey, gerçekten de büyük bir özveriyle İstanbullulara hizmet etmek istiyor. Kendisi ve kadrosuyla beraber olağanüstü çaba harcıyor. Engellilerin çıkarıldığını biliyorum. Zorlukların çıkarıldığını biliyorum. Ama Ekrem Başkan, bir konuda çok başarılı. Bütün engelleri aşıp amaca ulaşma konusunda, son derece başarılı. Medyadan örnek verdi Sayın Başkan. Hiç önemi yok onların. Hiçbir önemi yok. İstanbullu sizi görüyor Sayın Başkan. İstanbullu sizi tanıyor. İstanbul için ne yaptığınızı, İstanbullular da biliyor. Sadece İstanbullular değil, aslında bütün dünya biliyor. Aynı anda 10 büyük metro inşaatını yapan dünyada başka bir metropol yok. Bunların tamamı durmuştur. Çalışmıyordu bunlar. Ama şimdi buralarda harıl harıl insanlar çalışıyorlar, İstanbullulara hizmet etmek için.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Millet İttifakı belediyelerinin beğendiği bir özelliğini katılımcılarla paylaşan Kılıçdaroğlu, “Hizmet ettikleri kente hesap verme gibi, yaptıkları harcamaların kuruşu kuruşuna hesabını vermek gibi; yani saydam bir yönetimi savunuyorlar, saydam bir yönetimden yanalar. İnşallah bunu, Türkiye bağlamında da gerçekleştireceğiz. Devleti yönetirken, devletin saydam olmasını, devleti yönetenlerin kendi halkını hesap vermesini ve bu hesap vermenin de onurlu bir görev olduğunu, sadece Türkiye değil, bütün dünyaya anlatacağız. Bundan da bütün arkadaşlarımın emin olmasını isterim” dedi. Fatih Sultan Mehmet’in mirası olan Haliç Tersanesi’nin yaşamasının önemli olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, şöyle konuştu: “İstanbul, aynı zamanda bir kültür merkezi, dünyanın kültür merkezi. Ciddi bir entelektüel birikimin bütün dünyaya buradan yayılmasını, buradan anlatılmasını da çok arzu ederim. Bu konuda da Ekrem Başkan'ımız elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Sayın Başkan, bütün konukların önünde, huzurunda yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii en büyük teşekkür, yanında oturan kadın Genel Müdür’e. Size de teşekkür ederim. Kadınların artık çalışma yaşamında çok daha fazla ve etkin yerlerde olması lazım. Geçen, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşıma dedim ki; ‘Kazandığımız belediyelerde eskiden kaç kadın yönetici vardı, şimdi kaç kadın yönetici var; bunu bir çıkar.” Önemli bir artışımız var. Ama belli bir zaman dilimi içinde bu artışın daha belirgin olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum. Hepinize teşekkür ederim.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 13 ilde ‘Sibergöz-35’ operasyonu27 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
  • İnşaat işçisi çatıdan atlamak istedi27 Nisan 2024 Cumartesi 10:31
  • Mehmet Ali Yılmaz toprağa verildi26 Nisan 2024 Cuma 15:44
  • Yeni müfredat taslağı hazırlandı26 Nisan 2024 Cuma 14:47
  • Bakan Güler, KKTC'de26 Nisan 2024 Cuma 12:58
  • Yurtta hava durumu26 Nisan 2024 Cuma 09:24
  • 36 bin yeni sağlık personeli alınacak26 Nisan 2024 Cuma 09:12
  • TBMM'de Çocuk Zirvesi25 Nisan 2024 Perşembe 13:21
  • Ümit Özdağ, Ulus Hali’nde25 Nisan 2024 Perşembe 12:23
  • Eş zamanlı ‘Bozdoğan-29’ operasyonu25 Nisan 2024 Perşembe 10:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0224. 408 35 78- Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0224.408 35 78