• BIST 11134.73
  • Altın 4397.63
  • Dolar 40.9201
  • Euro 47.7679
  • Bursa 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 31 °C

Papa ve Patrik arasında tarihi görüşme

Papa ve Patrik arasında tarihi görüşme
Katolik ve Ortodoks Hristiyanlarının ruhani liderleri Papa Francis ve Patrik Kirill, Küba'da bir araya geldi.

Katolik ve Ortodoks Hristiyanlarının ruhani liderleri Papa Francis ve Patrik Kirill, Küba'da bir araya geldi. 2 saat süren görüşme sonrası imzalanan ortak deklarasyonda, kilise birliğinin kaybından dolayı iki liderin de üzüntü içinde oldukları vurgulandı, terörizme son vermek için uluslararası topluma birlik çağrısı yapıldı.

Ortodoks ve Katolik kiliselerinin ruhani önderleri, 1054'te kiliselerin ayrılmasının ardından ilk kez Küba'nın başkenti Havana'da görüştü. Görüşme öncesinde, bir araya gelmeleri konusundaki umutlarını ifade eden ruhani liderler, görüşmenin Hristiyan aleminin en önemli iki kilisesi arasındaki bin yıllık bölünmenin sona erdirilmesine yardımcı olmasını umduklarını belirtti.

GÖRÜŞME ÖNCESİ PAPA'DAN MESAJ: TANRININ HEDİYESİ

Sputnik'te yer alan habere göre; Papa Francis, Patrik Kirill ile görüşme öncesinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün lütuf günüdür. Patrik Kirill ile görüşme tanrının hediyesidir. Bizim için dua edin" dedi.

ORTAK DEKLARASYON İMZALANDI

Patrik Kirill ve Papa Francis arasında yaklaşık 2 saat süren görüşme, ortak deklarasyonun imzalanmasıyla sona erdi. Deklarasyonda, kilise birliğinin kaybından dolayı iki liderin üzüntü içinde oldukları ifade edildi. Deklarasyonda, "İsa Mesih'in, "Bizim bir olduğumuz gibi bir olsunlar', kutsal duasına rağmen insan zayıflığı ve günahkarlık sonucu meydana gelen birlik kaybından dolayı kederliyiz." denildi. Ayrıca, bu görüşmenin tüm Hıristiyanlara, kilise birliği için dua etmeye ilham olacağı umudu dile getirildi.

SIĞINMACILARA KAYITSIZ KALINMAMALI

Modern dünyanın sorunlarına ortak yanıt bulmak için çabaları birleştirmek isteyen Kirill ve Francis, terörizme son vermek için uluslararası toplumu birleşmeye çağırdı. Ayrıca Ortadoğu'daki Hıristiyanları koruma ve zengin ülkelerin kapılarını çalan sığınmacılara kayıtsız kalmama çağrısı yapıldı.

PAPA FRANCİS: KARDEŞLER GİBİ KONUŞTUK

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rus Ortodoks Kilisesi'nin lideri, "İki saatimizi açık ve kardeşçe bir görüşme içinde geçirdik. Kiliselerimiz, iman eden halkımız, Hıristiyanların geleceği ve tüm insan uygarlığının geleceği için sorumluluk taşıdığımızın farkındayız. İçeriği çok zengin olan bu görüşme, bize birbirimizin konumunu anlama ve hissetme fırsatını verdi. Bu görüşmenin sonuçları, iki kilisenin birlikte çalışabileceğini, birlikte Hıristiyanları koruyabileceğini, savaşların olmaması ve her yerde insan hayatına saygı duyulması için birlikte çalışabileceğini söyleme imkanını veriyor." şeklinde konuştu.

Papa Francis ise "Biz kardeşler gibi konuştuk" dedi. Patrik ile görüşmenin çok açık havada geçtiğini kaydeden Katoliklerin ruhani lideri, görüşmede bazı girişimlerin ele alındığını, bu girişimlerin hayata geçirilebileceğini söyledi.

Papa, Küba'nın iki kilise arasındaki diyalogun başkenti olabileceğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye-Kazakistan arasında 20 önemli anlaşma30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:09
  • Suriye ve İsrailli yetkililer Paris'te25 Temmuz 2025 Cuma 10:22
  • Irak'ta yangın faciası: 50 ölü17 Temmuz 2025 Perşembe 10:56
  • Eş-Şara: "Hepimiz bu toprakların ortağıyız"17 Temmuz 2025 Perşembe 10:14
  • Trump'tan Kanada'ya yeni vergi11 Temmuz 2025 Cuma 09:29
  • Aliyev, Paşinyan’la bir araya geldi10 Temmuz 2025 Perşembe 10:51
  • Trump: Brezilya'ya yüzde 50 vergi koydu10 Temmuz 2025 Perşembe 10:50
  • Ukrayna'dan Rusya'da plaja saldırı09 Temmuz 2025 Çarşamba 11:19
  • Trump’tan yeni vergi sinyali09 Temmuz 2025 Çarşamba 10:52
  • ABD, HTŞ’yi terör örgütü listesinden çıkarıyor08 Temmuz 2025 Salı 09:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43