• BIST 14235.83
  • Altın 6736.55
  • Dolar 48.6135
  • Euro 56.2235
  • Bursa 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Pandemide estetik operasyonları arttı

Pandemide estetik operasyonları arttı
Dış koşulları değiştiremeyen kendini değiştiriyor

Pandemide sosyal hayatı kısıtlananlar, dış koşulları değiştiremeyince estetik operasyonlarla kendilerini değiştirmeye başladı. Daha fazla evde vakit geçirmek zorunda kaldıkları için depresif hisseden bireylerin, kendilerini değiştirme ihtiyacı hissetiklerini belirten uzmanlar, özellikle “beden algı bozukluğu” olanlarda estetik müdahale sayısının çokluğuna dikkat çekiyor. 

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, pandemi döneminde ardarda estetik yapanların psikolojisi ile ilgili değerlendirmelerde  bulundu. 

 

Pandemide daha fazla aynaya bakar olduk

 

Estetiği, “kişinin vücudunda yaptığı bir değişim ile aslında iç dünyasında yaşadığı sıkıntıları gidermek, özsaygısını arttırmak, kendini daha fazla beğenmek amacına hizmet eden bir girişim” olarak tanımlayan Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, “Pandemide estetik müdahalelerin çok fazla arttığını biliyoruz, duyuyoruz. Aslında bir bağımlılıktan söz etmek yerine belki de estetiğin problemli bir kullanımdan söz etmeliyiz. Çünkü insanlar pandemi sürecinde dış kaynaklardan uzak kaldılar ve daha fazla ev içinde olmaya başladılar. Dolayısıyla dışarıda vakit geçirmek için yaptığımız birçok şeyi daha az yapar hale geldik. Bu da kendi içimize dönmemize, kendimizle daha fazla ilgilenmemize yol açtı. Daha fazla aynaya bakar hale geldik ve içe kapandığımız için bu durum daha depresif bir hal yarattı.” dedi.

 

Ünlülerin yaşamlarını örnek alıyorlar

 

“Bu süreç çok uzadığı için tükenmişlik hissediyoruz. Dolayısıyla tüm bunlar kişinin daha depresif hissetmesine ve kendinden daha az memnun olmasına yol açar.” diyen Simge Alevsaçanlar Cücü, şunları söyledi:

 

“Pandemi sürecinde estetik, aslında bir nevi olumsuz duygularla baş etme durumuna geldi. ‘Neden pandemide estetik bu kadar arttı?’ sorusuna bakınca, aslında insanlar bunu fırsat olarak değerlendiriyor olabilirler. Sonuçta sosyalleşmemiz çok daha az, dışarı çıkmamız çok daha az olunca estetik müdahale için uygun bir zaman dilimi oluyor. Dış koşulları değiştiremedikleri için, kendilerini değiştirerek aslında daha iyi hissetmeye çalışıyor olabilirler. Buna ek olarak pandemide sosyal medya kullanımı çok arttı, sürekli olarak sosyal medya fenomenleri, ünlü insanların yaşantılarına şahit oluyoruz. Sosyal medyanın sürekli magazinsel boyutuna devamlı maruz kalıyor olmak, insanların sürekli kendilerini başkalarıyla kıyaslamalarına yol açıyor. Bu süreçte zaten depresif, mutsuz, tükenmiş hisseden kişi bu tür görüntülere fazlaca maruz kaldığı için kendisini bir kıyas içine sokuyor.”

 

“Beden algı bozukluğu “olanlar daha çok estetik yaptırıyor

 

Özellikle bu süreçte “beden algı bozukluğu” olan kişilerin çok daha fazla estetik operasyonlara başvurduklarına dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, “Kendi bedenindeki küçük ya da hayali kusurları olduğundan büyük görme eğiliminde olan bireylerde yaptırdıkları müdahalelerin sayısının çok daha fazla arttığını gözlemliyoruz. Güzel olmak herkesin arzusu ve hakkı. Estetik operasyonlar yaptırmakta bir sorun yok fakat bunu hangi motivasyonla yaptırdığımız, neden yaptırdığımız önemli. Eğer kişi bir ruh halinden kurtulmak için bu operasyonları yaptırıyorsa burada bir oturup düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ağız kokusuna dikkat: Psikolojik rahatsızlığa yol açabilir28 Ağustos 2026 Cuma 14:41
  • Menopozda zinde ve fit kalmanın 7 kritik kuralı28 Ağustos 2026 Cuma 14:20
  • Bacaklardaki şişlik lipödem işareti olabilir24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:27
  • Uzmanlardan uyarı: ''Sakın yemeyin!''24 Ağustos 2026 Pazartesi 19:22
  • Beyin sağlığını tehdit eden 8 etkene dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:56
  • Zayıflama iğnelerinde görünmeyen tehlike!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:50
  • Sessiz tehlikeye dikkat!24 Ağustos 2026 Pazartesi 10:42
  • Şiddet ve suç genetik mi?23 Ağustos 2026 Pazar 21:47
  • Bağırsak tembelliğine çözüm sofrada!23 Ağustos 2026 Pazar 21:45
  • Emzirmede patron bebek!20 Ağustos 2026 Perşembe 13:23
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43