• BIST 13317.66
  • Altın 6219.27
  • Dolar 47.5211
  • Euro 54.797
  • Bursa 24 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 23 °C

Özgür Özel'den Bursa açıklaması: 'İstifa et'

Özgür Özel'den Bursa açıklaması: 'İstifa et'
CHP lideri Özgür Özel, Bursa'ya dair yeni açıklamalarda bulundu. "İspatlanırsa istifa ederim" diyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na faturaları gösterip istifa çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Alinur Aktaş başkanlığındaki dönemine ait haracamalara ilişkin iddialarına yenilerini ekledi.

"İspatlanırsa istifa ederim" diyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na seslenen Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin HÜDA PAR kongreleri için ödeme yaptığına dair faturaları gösterip, istifa çağrısında bulundu. 

İşte Özel'in o açıklamaları;

“Bir önemli konuyu hatırlatıp, bir partinin genel başkanı ya öğleden sonra istifa edecek ya da o partinin genel başkanı, bizim nasıl doğru söylediğimizi tescil edecek. Partilerinin tüzüğüyle, anayasayı değiştirmek istemeleriyle, Cumhuriyet’in kurucu kadroları ile olan sorunlarıyla kendilerine fevkalade mesafeliyiz. Aynı cümle içinde onların adını kolay kolay anmam. Ama Bursa Büyükşehir‘de yapılan yolsuzlukları anlatırken, özel kalemden normal günlerde, normal zamanlarda temsil ve ağırlama gideri için kullanılacak paraların, seçim zamanında ya da siyasi partilere harcandığını, bu konuda özel kalem kayıtlarının olduğunu ifade etmiştim. Ve özel kalemden AK Parti özel buluşma, AK Parti İl Başkanlığı’na giden paketler, AK Parti binasındaki kokteylin giderleri, AK Parti temayül yoklaması, Ankara’nın istediği promosyonlar gibi harcamaların yanında HÜDAPAR kongre yemek bedeli, Ülkü Ocakları yemek bedeli, Büyük Birlik Partisi yemek bedeli, DSP‘nin lansmanı, TÜGVA’nın yemek bedeli, MHP Kemalpaşa harcamaları diye başlıklar olduğunu, faturalar olduğunu ve ödendiğini söylemiştim.

"SUSTULAR, BİLİYORLAR BELGESİ ORTADA"

Ne DSP‘den ve MHP’den de TÜGVA’dan, ne Ülkü Ocakları‘ndan herhangi bir ses çıkmadı. Sustular, çünkü biliyorlar ki söylerlerse belgesi ortada. Kendilerine ‘Hadi bakalım bu masrafın senin tarafından ödendiğini göster’ deyip Bursa tarafından ödendiğini ispatlayacağız. Bu konuda ben Bursa Cumhuriyet Başsavcısı‘na ‘Harekete geçin’ demiştim. HÜDAPAR’ın Genel Başkanı geçmiş. Dedi ki ‘Eğer ispatlarlarsa, bizim kongremize, kurultayımıza, bir kuruş verilmedi. Bizim için bir şey harcanmadı. Asla Bursa Büyükşehir’den ne yemek bedeli, ne bir başka şey almadık. İspatlasın, istifa ederim’ dedi. Şimdi ben HÜDAPAR’ın Genel Başkanı’na tarih 1 Eylül 2023, HÜDAPAR kongre. Tarih 8 Ekim 2023, HÜDAPAR kongre. Tarih 16 Aralık 2023, HÜDAPAR salon. Karşısında fatura numaraları var, göstereceğim. Sonuncudan başlayayım. Tarihi 16 Aralık 2023, HÜDAPAR salon. Kongreye çağırıyor. 1 Eylül 2023, HÜDAPAR kongre diyor ya, HÜDAPAR‘ın Yıldırım ilçe kongresiymiş, aha faturası burada. 8 Ekim 2023 diyor ya, Yasin Börü anmasıymış HÜDAPAR’ın, aha da faturası burada. 16 Aralık 2023, kendi davet ettiği Bursa il kongresiymiş, oraya ödenen faturası burada.

AKŞAMA KADAR AÇIKLA,YOKSA İSTİFA ET

Şimdi HÜDAPAR’ın Genel Başkanı, ya söz verdiği gibi partisinden istifa edecek. Ya da şunu söyleyecek kamuoyuna. ‘Ben kongremde yemek parasını kendim ödedim, o faturayla bizim kongrenin yemek parası gibi gösterip parayı AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi yemiş. İlçe kongremin parasını ben ödedim, işte faturası burada diyecek’ ve bu konuda Cumhuriyet Başsavcısı‘na şikayette bulunacak. Şimdi HÜDAPAR’ın Genel Başkanı‘ndan kamuoyunun önünde, bugün akşam olmadan o kongrelerin, tarih tarih de eşleşen, fatura numaraları da yazan bu kongrelerin paraları Bursa Büyükşehir‘den size mi ödendi? Ödendiyse istifa et. Sizin adınıza bu paralar ödenmedi, kendin ödediysen faturasıyla ispat et ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulun. Size ödüyoruz diye o paraları kayıtlara geçirmişler.”

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Baba ve kızları ölümden döndü13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38
  • Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35
  • Altın Karagöz sahibini buldu13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34
  • Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46
  • Kestel’de orman yangını11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41
  • Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00
  • Bursa'da zehir tacirlerine darbe11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55
  • Mudanya'da aileler birbirine girdi!11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49
  • Örnekköy kavşağında feci kaza11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41
  • Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandı11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43