• BIST 10972.63
  • Altın 4443.862
  • Dolar 40.6565
  • Euro 47.3647
  • Bursa 33 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Ankara 30 °C

Otoyolda cuma namazı

Otoyolda cuma namazı
Edirne’de Yunanistan sınırına geçmesine izin verilmeyen Suriyeli sığınmacılar ilk Cuma Namazını TEM otoyolu asfaltında kıldı.

Edirne’den Yunanistan sınırına geçmesine izin verilmeyen Suriyeli sığınmacılar ilk cuma namazını TEM otoyolu asfaltında kıldı.

Sosyal medya üzerinde Yunanistan’ın kendilerini kabul edeceği haberi üzerine yola çıkan 2 bine yakın Suriyeli sığınmacı Edirne’de durduruldu. Jandarma ve polis tarafından Yunan sınırına geçişlerine izin verilmeyen sığınmacılar TEM otoyolu, otogar ve kent merkezindeki bir parkta bekleyişlerini sürdürüyor. Şehir merkezine girmelerine izin verilmeyen Suriyeliler ilk cuma namazını TEM otoyolu üzerinde kıldı. Edirne merkezde bulunan Kadı Bedrettin Camii İmam Hatibi Hasan Cerrah’ın kıldırdığı namazda yüzlerce Suriyeli sığınmacı sıcak asfalt üzerinde güneşin altında saf tuttu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de cuma namazını şehir merkezindeki bir cami yerine sığınmacılarla birlikte kılmayı tercih etti. Namaz öncesinde otoyola giren vali, Suriyeli cemaatle birlikte saf tuttu. İlk olarak Arapça vaaz verildi. Vaazın ardından Türk müezzin ezan okudu. Kurban Bayramı konusunun işlendiği cuma hutbesi Türkçe ve Arapça olarak okundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2015 Bursa Bakış | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : Haber İhbar Hattı: 0544.201 80 43 Faks : 0544.201 80 43